Însemnări

2013: nici prea bun, nici prea rău

În fiecare an pe vremea asta, cu câteva ore înainte să trecem în noul an, mă opresc pentru câteva minute din tot ceea ce fac, trag linie şi aştern pe o foaie (în cazul de faţă, blogul) ce am realizat, ce nu am realizat, ce am reuşit să duc la bun sfârşit, ce nu am reuşit, ce obiective îmi impun pentru anul următor. Per ansamblu, anul 2013 a fost pentru mine unul nici prea bun, nici prea rău, undeva pe la mijloc, ca să zic aşa. Una dintre cele mai importante realizări anul acesta e că am reuşit să prind un loc de muncă bun, stabil, la 5 minute de mers de acasă, într-un domeniu în care aveam ceva experienţă dinainte. Fără pile, fără relaţii, aşa cum se obişnuieşte la noi.

A doua realizare personală a fost că am reuşit să creez un mic proiect media (aproape) de unul singur, alături de câţiva colaboratori şi prieteni, eclujeanul.ro, un ziar local care se poziţionează între cele mai citite publicaţi online din Cluj-Napoca, cu puţin peste 5000 de vizitatori unici lunar şi câteva sute de cititori fideli pe zi, parteneriate media cu marile festivaluri din oraş şi diverse evenimente de anvergură. Toată lumea e mulţumită de rezultatele acestui proiect, iar pentru 2014 ne propunem mai mult, ţintim cât mai sus, iar obiectivul e să devenim cea mai importantă sursă de informaţie pentru clujeni. Şi vom deveni, vă promit. Idei măreţe, ambiţii mari, buget stabilit şi un plan de business bine structurat.

În 2013 am devenit unul din cei mai cunoscuţi oameni din online-ul românesc şi din blogosfera asta autohtonă. Strategiile mele au dat roade şi anul acesta, la fel ca anul trecut, chiar dacă veniturile din blog au scăzut puţin faţă de 2012, nu cu mult, însă asta o pun pe seama faptului că priorităţile principale pe anul acesta mi-au lăsat puţin timp şi pentru blog. Începând de anul viitor îmi propun să devin şi mai cunoscut în România decât sunt în prezent. Am planuri mari în sensul acesta. Din 2014 veţi vedea un nou Vasile Manu.

Pentru 2014, îmi propun o excursie în străinătate şi una pe litoralul românesc. Îmi propun să-mi achiziţionez un smartphone şmecher şi mai nou (asta trebuia să fie prioritatea pe anul acesta, dar au fost alte lucruri la mijloc şi n-am reuşit să o îndeplinesc). Ţintesc un Nexus 5 sau LG Optimus L9, asta dacă nu apare altul între timp care îmi ia ochii. Îmi propun să continui dezvoltarea eClujeanul.ro. Îmi propun să fac din arenadesport.ro unul din cele mai bune bloguri de sport din România. Îmi propun să duc blogul acesta la un trafic de 1000 de vizitatori unici pe zi constant (asta va fi greu, dar nu imposibil) şi să pornesc o campanie de branding personal, poate chiar din prima lună a noului an. Şi mai am câteva obiective personale pe care nu le pun la socoteală aici, le ţin doar pentru mine, căci fac parte din viaţa mea privată :)

Dragi cititori, prieteni, fani şi chiar duşmani, vă doresc un an nou fericit, mult mai bun ca precedentul şi sper ca toate dorinţele şi aşteptările de la 2014 să vi se împlinească, planurile să vi le duceţi la bun sfârşit şi să ne vedem la fel de frumoşi şi veseli şi în anul ce vine, cu care ne-om vedea, cu care nu, asta e, să fiţi sănătoşi şi voioşi.

V-am pupat!

Să înceapă petrecerea….

La mulţi ani!

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.