Salut cu mare bucurie ideea de a face un documentar despre misterioasa pădure Hoia-Baciu din Cluj-Napoca, locul unde pot spune că, în calitate de grigorescian adevărat, am copilărit și mi-am trăit tinerețea, unde m-am dat cu sania în fiecare iarnă când eram mai tânăr, m-am dat cu bicicleta vara și mi-am julit genunchii de câteva ori, unde am petrecut o zi minunată în compania unei fete acum câțiva ani, unde am făcut numeroase expediții singur sau cu prietenii, unde am căutat bureți și ciuperci vara :)) și unde am ieșit la grătar și la picnicuri alături de tovarăși de nici nu mai știu de câte ori.

ceata-baciu-21

Primul trailer e bestial, filmat extrem de profesionist, sonorizare beton și cadre mișto, abia îl aștept pe al doilea și varianta finală a documentarului.

The Hoia-Baciu Forest – Truth or Legend este primul documentar turistic profesionist fãcut în România despre acest loc. Filmul va avea o duratã de aproximativ 30 de minute, dar şi douã trailere. Producţia va fi lansatã în luna decembrie a acestui an, în perioada Saturnaliei (17-23 decembrie). Cele douã trailere apar in lunile martie 2016, respectiv mai 2016, cu scopul de-a promova ineditul documentar, dar şi de-a strânge o parte din fondurile necesare producţiei.

Documentarul va conţine reconstituiri ale povestirilor celor care au experimentat fenomene stranii în timpul vizitelor în pãdure. De asemenea, vor fi incluse şi mãrturii ale turiştilor români şi strãini care susţin cã au trãit momente inexplicabile, dar şi interviuri cu localnici şi specialişti în diverse domenii. Toate acestea vor fi filmate cu aparaturã performantã. Montajul final nu va conţine exagerãri hollywoodiene, dar va fi, în acelaşi timp, atractiv.

Pânã la aceastã orã, nu s-a realizat niciun film ori documentar care sã le prezinte turiştilor pãdurea în mod profesionist. Filmãrile existente sunt de calitate îndoielnicã. Deşi zona are un potenţial turistic imens, ea nu este pusã în valoare la fel de mult cum sunt alte pãduri asemãnãtoare din lume.

Mai multe despre acest proiect inedit care pune în valoare un loc cu un potențial turistic uriaș găsiți pe hoiabaciuforest.ro.

Dacă stai în Cluj-Napoca și nu ai fost niciodată în pădurea Hoia-Baciu, nu ești clujean! E un loc de poveste, învăluit într-un mister fascinant și parcă e desprins din basme.

2 comentarii la „Abia aștept lansarea documentarului Hoia-Baciu Forest”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.