Nu o să comentez nimic legat de nepromovabilitatea în masă la bac pentru că nu-mi pasa şi chiar nu am de gând să mă enervez pe tema asta, dar alt aspect legat de acest examen de maturitate m-a frapat şi m-a făcut să-mi pun multe semne de întrebare legat de ţara în care trăiesc. Deci, ştiam că se umblă cu japca pe la examene, da’ nu credeam că în halul ăsta. Acum pot spune că le-am văzut pe toate.

42 de dăştepţi, cu ghilimelele de rigoare, că nu poţi să le zici altfel, de la Liceul Agricol „Alexandru Borza” din Cluj, au crezut că-şi iau examenul la română daca îşi xeroxează subiectul gata rezolvat şi-l predau aşa cum e. Fără ca măcar să-l scrie de mână, să mai modifice o fraza, să mai adauge o virgula, o idee în plus. Nu, 42 de lucrări identice – 42 de proşti, că nu pot să le zic altfel, au avut geniala idee să predea toţi aceeaşi lucrare. Cum dumnezo îţi poate trece prin minte aşa ceva? Mai mult, ca tacâmul să fie complet a intrat un pic şi DNA-ul pe fir, pentru că aici sunt implicaţi mai mulţi decât ăia 42 de gogoşari.

Că cei 42 de viitori studenţi au fost inimaginabili de proşti asta e evident, nu mai e nimic de comentat, dar mai trist e că profesorii au fost la mijloc şi mai mult ca sigur erau dintre ăia care strigau sus şi tare că ei sunt dezavantajaţi de sistem, că salariul e mic pentru cât se luptă ei pentru binele viitoarelor generaţii. Vai, fi-v-ar mutra de ipocriţi ce sunteţi.

Sunt absolut convins că aici au contribuit mai mulţi oameni decât supraveghetorii. Pentru că, mi se pare absolut incredibil ca să reuşeşti să fotocopiezi direct pe hârtiile tipizate de bac şi trebuie să ai pe cineva acolo sus ca să poţi face toate astea. Nu oricine avea acces la hârtiile tipizate, nu oricine ştia ce subiect pică de dinainte să apară la tv. Probabil s-au înţeles profesorii cu elevii, voi faceţi aşa, noi avem grijă ca să vă corectăm noi lucrarea. Faza e că nu au corectat ei, ci alţii de la alt liceu – şi uite aşa a ieşit mizeria la suprafaţă.

3 comentarii la „Acum le-am vazut pe toate”
  1. Cum, bre, sa xeroxeze rezolvarile si sa le dea asa, cum? : ))))))))Doamne, doamne, ce idioti. :))))))))

  2. Asta m-am intrebat si io, cum? Ia uite ca s-a putut. Cu bunavointa s-a putut face si asta :|

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.