De neinteles

Ajuta la ceva greva foamei?

greva foamei
credit foto: citynews.ro

Aud si citesc tot mai des stiri despre cum cutarica si xulescu au intrat in greva foamei pentru a protesta impotriva salariului mic pe care il are, conditiile de munca nu tocmai roz si, in general, pentru a protesta impotriva clasei politice si a masurilor luate de dementii astia din Guvern care ne conduc, niste mincinosi ordinari, evazionisti si cercetati penal. Asa ca, inevitabil, m-a lovit frontal o dilema dintr-aia care nu-ti da pace.

Intreb si eu, ca orice om, s-a rezolvat vreodata ceva cu greva foamei in Romania, iar aici ma raportez strict la tara asta, nu ma intereseaza ce se intampla in alte tari? Din cate am observat io de-a lungul timpului, greva foamei e apa de ploaie, o forma de protest aiurea care nu prea conteaza in tara asta si nimeni nu da doi bani pe tine ca ameninti ca renunti la mancare pana cand nu iti sunt indeplinite cererile. Pur si simplu nu intereseaza pe nimeni in tara asta ca tu, un neica nimeni pentru ei, intri in greva foamei. Bine, sa nu intelegem gresit, cand zic ca nu intereseaza pe nimeni, ma refer strict la politicienii mincinosi si a Guvernului condus de un plagiator dovedit  impotriva carora protestezi.

In proportie de 99.9%, in tara asta categoriile sociale care aleg greva foamei ca forma de protest sunt medicii, politistii, bugetarii si, in general, majoritatea angajatilor la stat, ca astia sunt, in general, primul bastion in calea taierilor salariale, cei mai chinuiti de masurile guvernului si in capul lor se sparg de foarte multe ori primele oalee. Nu o sa vezi prea des angajati la privat iesind in strada sau facand greva foamei, doar in cazuri speciale cand compania sau corporatia refuza sa mai plateasca salariile sau ameninta cu disponibilizari in masa.

Numai ca io vreau sa stiu daca exista cazuri in Romania unde greva asta chiar a ajutat, caci dupa mintiuca mea, greva foamei e cam pentru fraieri. Adica , hai s-o luam logic, daca vrea guvernul sa taie salarii, le va taia fara sa-i pese de repercusiuni si de protestele oamenilor. Daca un patron vrea sa dea afara o suta de angajati, va concedia o suta de angajati si il doare-n palarie ca aia vor protesta si vor intra in greva foamei,  ca, in mod firesc orice om face ce vrea pe banii lui.

Motivele pentru care se intra in greva foamei sunt multe, dar eu m-am referit doar la cele care tin de salarii si bani, care sunt cele mai frecvente.

2 Comments

  1. Buna asta. De doamna invatatoare Cristina Anghel am uitat.

    RăspundeRăspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.