Părinții tineri se plâng adesea că odraslele lor își pierd timpul aiurea pe internet, nu mai învăță, nu își cultivă cunoștințele generale, nu învață nimic util de pe internet și nu fac altceva decât să stea pe rețelele sociale și să se joace. După umila mea părere, a unui tânăr care a prins atât boom-ul tehnologic cât și epoca boemă de dinainte de explozia tehnologică, în care nu existau calculatoare, laptop-uri, telefoane mobile iar de internet nici nu putea fi vorba, cel puțin în România, părinții sunt vinovați, în mare parte, că cei mici nu descoperă lucruri utile și frumoase pe internet. Pentru că mulți nu au timp, vin obosiți și extenuați de la muncă și nu mai au chef să le supravegheze copiilor activitatea online și să-i ajute să descopere și altceva util pe internet în afară de jocuri.

ursuleti coloratiMajoritatea părinților din ziua de azi sunt tineri și foarte tineri, cu vârste cuprinse între 25-35 ani, părinți care sunt familiarizați cu tehnologia, cu calculatoarele, se descurcă fără probleme pe internet, pentru că majoritatea au avut destul timp să se obișnuiască cu noua eră tehnologică, ca să zic așa. Astfel le-ar fi mult mai ușor să-i îndrepte pe copii spre lucruri utile pe internet, spre documentare, spre site-uri de jocuri cu ursuleti colorati, unde cei mici să coloreze frumos, spre site-uri de cultură generală, unde își vor putea lărgi orizontul și vor putea învăța lucruri noi de la o vârstă fragedă.

În concluzie, tu, ca părinte tânăr și familiarizat cu tehnologia modernă, internetul și noile dispozitive inteligente care fac furori la nivel mondial, ești obligat și e de datoria ta să îți supraveghezi și să îi arăți copilului tău lucruri utile pe internet, din care să învețe ceva, să îi prezinți documentare, aplicații de cultură generală, jocuri creative care să îi dezvolte mintea, nu să te lamentezi în fața prietenilor că oare de ce petrece copilul atât de mult timp online, de ce stă toată ziua numai să se joace, de ce face numai prostii pe internet și nu învață lucruri noi și așa mai departe. Arăți-le copiilor și alte alternative online de distracție, alternative din care pot chiar și învăța ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.