Online & Tech

Am ajuns să fiu plagiat de Revista Kamikaze

Într-o ţară care a ajuns să fie guvernată de legea copy-paste, în care până şi primul ministru al României, Victor Viorel Ponta, este un plagiator dovedit, ce să ne mai mirăm dacă am ajuns eu, un umil blogger clujean, să fiu plagiat de o revistă ce se vrea a fi de satiră şi umor.

Am intrat şi eu ca tot omul modern în seara asta să mă mai informez despre ce se întâmplă prin ţărişoara asta şi, inevitabil, din link în link, am ajuns şi pe Revista Kamikaze, acolo unde, ce să vezi, dau peste un articol scris ieri, 2 martie 2014, cu titlul „Simplu și eficient. Cum să agăți o intelectuală”. Băi, titlul ăsta îmi pare tare cunoscut, zic eu în sinea mea! Citesc conţinutul şi pentru câteva secunde am avut un scurt deja-vu. Stai, frătiuc, că şi io am scris despre asta. Pe 27 august 2011 am publicat aici pe blog un articol relativ asemănător, cu titlul „Cum să agăţi simplu şi eficient o intelectuală?”. Observaţi vă rog titlurile celor două articole. Originali, ce să mai zici! E grele cu inspiraţia în ziua de azi.

No, fain, am ajuns sursă de idei pentru ziare, îs mare, îmi zic în sinea mea. Şi am dat o simplă căutare pe Google, acolo unde am văzut că articolul meu apare pe prima poziţie. Nu-ţi trebuie studii superioare ca să-ţi dai seama că articolul din kakarează e un plagiat ordinar, ca să folosim acest termen destul de uzual pe la noi. Probabil gogul care „s-a inspirat” din articolul meu s-o fi gândit că n-o să observe nimeni, că o să treacă şi cititorii lor n-or să-şi dea seamă, articolul o să facă mii de vizualizări, share-uri pe facebook şi mai trece o zi de muncă. Vai ce buni îs ăia de la Kamikaze şi ce umor fin au, ce-am mai râs la ei. Articolul lor are peste 1000 de share-uri şi 138.000 de like-uri, al meu din 2011 are puţin peste 2000 de vizualizări şi 20 de comentarii. Îi bine.  Hai să fu… ne inspirăm în continuare de pe bloguri.

Doresc să-i adresez o întrebare autorului acestei „capodopere”, Cristian Ciucă. Prietene plagiator, ţi-o fost greu tare să scrii articolul ăla, ţi-o luat mult timp până l-ai găs… gândit?

Şi încă ceva. Băi, Ciucă, băi ciocoflendere, când ciorde… te inspiri de pe internet ca să scrii un text, schimbă, bă, mânca-ţi-aş, măcar titlul, nu folosi aceleaşi cuvinte ca în original, că tu cazi de prost. Că deaia l-or prins ăia şi pe Ponta, că prostul în loc să folosească alte cuvinte, el le-o folosit pe alea din original.

Ce urmează? Să-mi aud textele citite la radio de ăialalţi doi „intelijenţi” care prezintă matinalul la ZU, Buzdu şi Morar, alţi „băieţi deştepţi” recunoscuţi pe internet pentru glumele pe care le ciordesc şi le însuşesc cu nesimţire de pe bloguri şi le prezintă ca fiind ale lor?

Plagiatul

text plagiat kamikaze

 

Originalul

evasile original

Aş putea să fac o categorie specială pe blog: „Text de furat pentru Revista Kamikaze”. Aş putea. 

7 Comments

 1. Da.Poti fac Am mai vazut pentru Buzdugan si Morar!

  RăspundeRăspunde
 2. Din punctul meu de vedere doar titlul si ideea articolului a fost plagiata, continutul lor insa este mult mai original si calitativ ca al tau! :D

  RăspundeRăspunde
 3. Şi asta nu ţi se pare o coincidenţă mult prea mare, că cele două titluri cam bat prea tare la ochi? Nici nu am zis că textele seamănă prea mult între ele, eu m-am referit la ideea de bază care e aceeaşi. Articolul lui e cosmetizat puţin diferit ca al meu, dar sunt convins că s-a inspirat de la mine. În plus, Kamikaze sunt recunoscuţi în online ca fiind ăia care „se inspiră” cam prea des de la alţii.

  Mie textul lui mi se pare slab de tot şi lipsit de umor. Nu-mi explic cum are atâtea share-uri, dar cum românul obişnuieşte să dea like la derută şi orice glumă de autobază şi de şantierişti îi amuză pe români, în general, chiar nu mă mir deloc.

  RăspundeRăspunde
 4. Vasile, ideile nu cad sub incidența proprietății intelectuale.

  Textul lor nu este copiat după al tău și nici ideile secundare nu sunt ale tale, deci nu este niciun plagiat.

  RăspundeRăspunde
 5. Dupa cum spuneam, coincidenta este mult prea mare. Eu am scris primul, ei dupa mine, eu am folosit un anumit titlu, ei s-au luat dupa mine. Ce poate fi mai clar de atat?

  RăspundeRăspunde
 6. Exact la ce a zis @Robintel ma refeream si eu, asa ca nu te mai plange / lauda atata ca un bou s-a inspirat din articolul tau.

  Ideile nu cad sub incidența proprietății intelectuale, articolele sunt originale amundoua! :D

  RăspundeRăspunde
 7. Deci eu daca scriu un articol „inspirat” dupa altul, indiferent cine e, fara mentionarea in prealabila a sursei initiale, nu voi fi acuzat de plagiat si furt de idei?

  Daca e asa, o sa ma inspir si eu mai des din articolele altora, daca vad ca se poarta.

  RăspundeRăspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.