Însemnări

Am ales cartea, nu mingea de fotbal

De ce nu m-am facut oare fotbalist? Sa-mi zica lumea pe strada, tovarasii, prietenii, vecinii, uite-l ma pe Manu, ce stie cu mingea, la fel ca tacsu. I-o trebuit sa aleaga cartea, in loc de mingea de fotbal. Acuma era si el om, fotbalist mare, pe la cine stie ce echipa din Bucale, se bateau toate echipele mari pe semnatura lui, toate fetele erau in limba dupa el, interviuri si declaratii prin presa, si alte alea, dar lui i-o trebuit carte, si educatie, si scoala. Are talent baiatu’, stie cu mingea, poate fi oricand si el printul din Stefan cel Mare.

Taica-mio a fost fotbalist, nu foarte mare, dar reprezinta si el o foarte mica parte din arhiva fotbalului romanesc. A jucat alaturi de regretatul Dan Anca, Remus Campeanu si altii (fosti componenti ai generatiei de aur ai Universitatii Cluj). Vasile Manu senior. Acum bate mingea undeva pe maidanele Raiului! A inceput fotbalul la centrul de copii si juniori ai lui „U” Cluj, a ajuns si pe la FC Baia Mare vreun sezon-doua, a trecut si pe la CFR Cluj un sezon si s-a intors inapoi la „U”, la unica iubire, cum ii placea lui sa-i spuna. Acum, de era in viata, poate ca era si el antrenor pe la ceva echipa sau macar in stafful tehnic al vreuneia, da’ no, i-o trebuit alcoale. Alcoalele l-o adus la cativa metri sub pamant, intre patru scanduri, in cimitirul din Manastur. Era anul ’95 cand s-a intamplat totul, iar de atunci piticul acela de 6 ani a crescut, s-a facut mare si va redacteaza aceste randuri. Mama mia ce trece vremea, mai ca nu-mi vine a crede ca au trecut deja 14 ani…

Eu am ales mingea de fotbal, dar ca subiect principal in articolele mele despre sportul rege, in rest mi-am ocupat timpul cu scoala, educatia si cartea. Sportul imi va ramane vesnis in sange, iar fotbalul face parte din viata mea. „U” Cluj va fi mereu parte din sufletul meu, restul fac pui in constiinta mea. Revin cu intrebarea pusa la inceputul acestui articol: De ce nu m-am facut fotbalist? Pentru ca n-am putut sa joc fotbal la un asemenea nivel, stiind ca in tribuna nu se afla omul care ar fi trebuit sa ma sustina, omul caruia ar fi trebuit sa-i calc pe urme si omul pentru care altfel as fi trait fotbalul. N-am putut atunci, acum e prea tarziu sa mai pot.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.