După vreo 2 ani în care nu am mai călcasem efectiv în Janis, în club, din cauza scandalurilor, a jegului evident și a prețurilor extrem de mari pentru condițiile pe care le oferă, aseară am dat o geană pe acolo pentru a vedea ce s-a mai schimbat, dacă mai are chef lumea de scandal pe acolo, cum e amenajat și ce prețuri mai sunt. Am fost prea naiv să cred că lucrurile s-au schimbat în bine după atâtea scandaluri, m-am înșelat.

janis

Nu s-a schimbat nimic față de ultima dată când am fost. Același jeg, aceeași mizerie și prețuri de club de fițe. Dacă s-a ajuns ca o crâșmă de doi lei cu condiții realmente infecte din centrul Clujului, o Vamă urbană în adevăratul sens al cuvântului, să practice prețuri de Bamboo sau Midi, am ajuns de râsul lumii. Am rămas uluit și șocat de-a dreptul când am văzut 8 lei în dreptul unei beri Ursus la sticlă. 8 LEI, fraților! OPT LEI o bere la sticlă! Și într-un club cât de cât decent e vreo 6-7, dar la Janis e 8 lei! Înțeleg să fie 8 lei într-un local mai elegant, mai luxos, unde și condițiile permit asta, dar nu în Janis. Mi-am plătit berea, am stat până mi-am terminat-o, m-am învârtit de câteva ori pe acolo și m-am cărat, dar nu înainte de a-mi face o promisiune personală că nu voi mai călca într-un local din sfera Janisului câte zile oi mai avea, iar aici mă refer și la My Way, Berăria Ursus și Casa Jazz. Promit solemn să nu mai trec pragul în aceste localuri. Aseară a fost ultima dată. Și eu sunt om de cuvânt.

Desigur, cât timp vor exista fraieri să meargă acolo unde condițiile minime de igienă sunt cam la nivelul de buda din fundul curții, în mod sigur proprietarii vor prospera și Janisul nu va muri. Și eu am fost unul dintre acești fraieri, recunosc asta, am colindat multă vreme acest local în ultimii ani, dar m-am trezit la timp.

În orice caz, dacă în alți ani, în perioada de început, Janisul era full într-o sâmbătă seara normală, ieri am constatat că s-a mai  împuținat lumea, semn că s-au trezit și alții. E și normal, când brandul Janis a ajuns să fie recunoscut ca raiul scandalagiilos, lumea începe să te cam evite. În alți ani, în perioada de început, era trendy și mai fain să mergi la Janis, te distrai, te simțeai bine, dar de când cu scandalurile și „strategia” de a crește prețurile, parcă nu mai e ce a fost. Da, la fel cum se spune, „Vama nu mai e ce a fost”, la Cluj, Janis nu mai e ce a fost, asta-i clar!

Încă nu-mi explic de ce ÎNCĂ mai merge lumea la Janis și probabil că asta va rămâne în continuare un mister pentru mine. Localul e frecventat foarte mult de străini, în special, care nu se uită la bani. Pentru ei, 8 lei pe o bere e puțin. E și asta „strategie” de a profita de studenții străini și de turiștii care sunt în căutarea distracției la Cluj.

Dar totuși, cum să pui, frate, 50 lei biletul la Direcția 5 în My Way, joi, 11 decembrie. Îi Direcția 5, bă, nu e ca și cum vine cine știe ce trupă în premieră la Cluj. Sunt siguuuur că va fi înghesuială mare la 50 lei, dar, după cum spuneam, fraierii nu se termină niciodată, doar se schimbă între ei.

Prevăd un sfârșit iminent pentru imperiul Janis din Cluj, deja numărul localurilor s-a redus la 4 de la 8 și e o chestiune de timp până va dispărea definitiv. Cât mai poți dribla legile statului cu sutele de firme care gravitează în jurul acestui imperiu? Câte amenzi mai poți îndura?

foto: ziardecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.