Însemnări

Am dat-o pe apa plata si bere

De două luni am renunţat definitiv, sau încerc să renunţ, la a mai pune gura pe vreun lichid carbogazos colorat, denumit şi suc şi m-am orientat spre apă plată, apă de la vizitic şi sucuri naturale de hamei. Motivul principal pentru care încerc asta sunt durerile crunte pe care le simt în zona stomacului atunci când beau un suc. În prima zi de Paşti am făcut greşeala să beau un pahar de fanta de portocale, toată ziua mi-am stricat-o cu durerile pricinuite după o gură de fanta. Doar o gură am luat, dar cred că era mai grav pentru mine şi durerea era mai mare dacă dădeam groapă la tot paharul.

Nu ştiu cu cât am scăzut profitul producătorilor de răcoritoare şi nu-mi pasă deloc cât de prost merge piaţa asta a băuturilor non-alcoolice, dacă merge prost, că din câte văd piaţa băuturilor fără zahăr a crescut cu 23%. Amauzit şi eu de cola că e cea mai consumată băutură la nivel mondial, dar oamenii încă nu realizează că sănătatea e mai importantă  decât toate. Ştiu şi eu, tentaţia e mare când ai în faţă o sticlă mare şi rece de 2 L de coca-cola, la început şi mie mi-a fost greu să mă abţin, dar cu timpul am reuşit să zic NU atunci când sub-conştientul şi tentaţia mă îndreptau spre sticla de suc. Ca norocul că m-am trezit la timp. Atunci când nişte coloranţi infecţi combinaţi cu tot felul de chimicale nocive îmi ameninţă corpul, nu pot decât să elimin dăunătorii din ritualul meu zilnic.

Acuma nu zic să nu mai consumaţi cola sau alte carbogazoase, nu am niciun drept să vă interzic asta, poate voi aveţi un organism mai rezistent ca al meu sau poate sunteţi imuni la cofeină. Acelaşi lucru şi pentru mâncare, dacă tu vrei să mănânci o pizza cu nu-ştiu-ce pe ea, care mie nu-mi place, tu o vei mânca pe aia care-ţi place şi eu voi alege altceva. Aşa şi cu sucurile, tu poţi bea la suc până-ţi iasă pe urechi pentru că nu o să simţi nicio durere, eu dacă nu mă simt bine când o fac, nu-l beau şi gata.

Culmea dacă beau bere n-am nici pe dracu, nu degeaba se numesc sucuri naturale de hamei, că-s naturale. :)

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.