Însemnări

Amintiri pe net – prieteni.ro

Când vine vorba de activitatea mea pe internet sunt multe de spus. Am o gramada de amintiri placute si mai putin placute din acest mediu al online-ului. Una dintre cele placute e comunitatea prieteni.ro.

Cu totii am avut parte, în primele noastre zile cu internetul curgând în calculatorul de acasa, de acele momente în care luam cu asalt toate site-urile de socializare posibile. Zile, saptamâni întregi în care eram zi lumina pe câte-o comunitate din asta de prieteni, stând si adaugând comentarii în draci pe profilele persoanelor de sex opus. Replici celebre de agatat, gen: „ce faci pisi, un id de mess se poate?” sau „papusa, n-ai un id de mess?”, astea cu id-ul de mess erau cele mai celebre, dar nici in ziua de azi nu sunt lasate pe dinafara, doar ca acum parca sunt mai triste.

Prieteni.ro a fost primul site pe care m-am inregistrat de când m-am legat la reteaua cartierului. Internetul pe atunci era aur negru pentru mine. Ma uitam pe yahoo.com ca boul la poarta noua si nu stiam unde sa ma duc cu mouse-ul cu atâta scris în fata. Când vedeam pagini pline de reclame ma pierdeam cu totul. Faine vremuri.

Comunitatea prieteni.ro era mare pe atunci. Alaturi de portalul kappa, comunitatea softpedia si înca câteva comunitati, reprezenta internetul românesc pe atunci. Nu bloguri care apar ca ciupercile dupa ploaie astazi, nu sute de forumuri. Si asta se întâmpla prin 2003-2004. M-am înregistrat pe prieteni.ro pentru ca mi s-a parut o experienta misto. Vai, fete, agatat, id-uri de mess, combinatii. I-am tras si pe niste prieteni cu mine pe site, si am început sa combinam pe acolo, fete din Cluj si nu numai. Vrajeli, dume, replici de agatat de toate felurile. Cred ca noi eram cei mai tari de pe site-ul ala, faceam legea, cred ca nu e fata care sa nu aiba un mesaj de la noi. Cum? Pai noi aveam mai multe conturi. Eu aveam vreo 3, un prieten mai avea 3, altul inca 2. Daca vedeam ca apare un smecher care ne strica combinatia, imediat îl luam la pula, cu toate conturile din dotare. Însusi administratorul prieteni.ro ne-a trimis mesaje sa o lasam mai moale. Credeti ca ne pasa, nici vorba, noi continuam.

Ideea e ca au fost vremuri frumoase, ne-am si întâlnit cu câteva fete pe atunci. Uai mama ce fetee… Aveam lista de mess plina, ma conversam cu tipe din Arad, Timisoara, Bucuresti, Iasi, Constanta, chiar si cu una din Italia am ajuns sa ma conversez.

Acum au ramas doar conturile peste care au trecut anii si doar praful se mai aseaza peste ele. Numai pruncii de scoala primara mai stau pe site acum, si când ma uit ce replici de agatat au ma îngrozesc. Noi nu vorbeam pe atunci în stilul messenger, cu tz, k, poop, doolshe, dragutza, noi vorbeam normal.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.