Blogosfera

Argumente care demonstreaza irelevanta Zelist Monitor

Se da clasamentul celor mai virale articole din blogosfera romaneasca in 2013, publicat luna aceasta, acolo unde eu apar cu acest articol pe pozitia 29.

Bun. Articolul meu numara in realitate 13127 de share-uri pe facebook si peste 60.000 de vizualizari. Zelist imi zice ca am 4524 de distribuiri la articolul respectiv. De la 4500 la putin peste 13 mii e cale lunga, nenicule…

articol

Articolul a fost scris in august 2013, in aceeasi perioada cand a scris si criserb articolul cu doamna Sanda Lungu, la care el a avut peste 47.000 de share-uri in realitate, Zelist l-a creditat cu putin peste 16 mii, asta ca sa vedeti ca nu sunt singurul in situatia aceasta. Si exemple mai sunt destule, nu le ofer acum pe toate, majoritatea articolelor viralizate pe bloguri in 2013 au mai multe distribuiri in realitate decat din monitorizarea lor.

In consecinta, Zelist Monitor e un serviciu irelevant si mincinos, folosit doar de cei care obisnuiesc ssa-si minta clientii si agentiile cu statistici eronate si trafic umflat. Asa ca, de ce as plati pentru un serviciu care nu-mi ofera cifre reale si statistici mincinoase, ma rog? Nu ziceam nimic daca cifrele erau corecte si clasamentul era pe bune, daca aveam in realitate 4000 de share-uri la articolul respectiv, foarte bine, dar cand am putin peste 13 mii si ma crediteaza cu 4 mii asta deja mi se pare prea mult. Si chiar nu ma intereseaza sa fiu cat mai sus in clasament, nu asta mi-e scopul, am vrut doar sa demonstrez cu argumente cum te minte frumos acest instrument de monitozare care este Zelist, laudat si folosit de toti mai marii blogosferei din Romania.

Pentru cei care nu au nicio treaba cu online-ul, Zelist este un serviciu de monitorizare si analiza a blogosferei, twittosferei si presei online, iar prin twittosfera ne referim la activitatea desfasurata de utilizatorii romani ai retele sociale Twitter.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.