Clujul meu

Asemenea imagini vreau să mai văd prin Cluj

Azi un băiat făcea un ban cinstit cântând excepţional la vioară pe bulevardul Eroilor. Muzică de calitate, nu zgomot. O privelişte încântătoare într-un oraş candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 şi care a câştigat deja prestigiosul titlu de Capitală Europeană a Tineretului în 2015.

Clujul e frumos luat la pas, mereu descoperi ceva nou, chiar şi pentru aceia dintre noi care ne-am născut şi am crescut aici. Un oraş plin de secrete şi locuri superbe care te transpun într-o lume de poveste.

Să tot vezi imagini din astea.

 

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

7 Comments

 • punKreas

  Adica tu vrei sa mai vezi imagini cu oameni de calitate care se umilesc ca sa supravietuiasca, deoarece nu sunt apreciati la adevarata lor valoare? Te compatimesc, atunci…

  RăspundeRăspunde
 • Vasile Manu

  Nu, n-ai inteles ce am vrut sa zic. E urat ca vezi un act atat de frumos de cultura ca pe o umilire personala. Eu il vad ca pe un gest frumos pentru oameni frumosi. Desigur, omul facea un ban cinstit, e normal, dar facea ce ii placea si ce il pasioneaza. Si e lucru mare sa mai gasesti oameni, tineri, care sa aiba asemenea pasiuni.

  RăspundeRăspunde
 • punKreas

  Omul ala nu sta acolo pentru placerea tuturor, ci din nevoie. Si face ce-i place pentru ca, poate, altceva nu stie sa faca, altceva din care sa scoata bani.
  Eu prefer un oras fara cersetori (da, tipul e cersetor, ne place sau nu, asta e realitatea).

  RăspundeRăspunde
 • Stefan

  Salut. Eu sunt Stefan, tipul care canta la vioara in fotografie. Multumesc Vasile Manu pentru articol si pentru gandul frumos. Cat despre ce a spus punKreas, ma tem ca asa vad lucrurile unii oameni. Eu prefer titlul de artist stradal, daca tine cineva neaparat sa ma denumeasca intr-un fel. Dupa 13 ani de muzica am pretentia sa sper ca oamenii nu-mi lasa 1 leu din mila, ci din respect sau apreciere pentru ceea ce fac. Si n-as vrea sa ma plang sau sa zic ca fac asta din nevoie. As putea sa fac bani din cel putin 10 alte lucruri, dar prefer sa fac asta. De ce? Poate pentru ca vreau sa schimb mentalitatea lui punKreas. Vreau sa aduc ceva inedit, mai putin intalnit in orasul in care cant. Vreau sa cred ca inspir o traire pozitiva in sufletului celui care ma asculta, si nu mila. Fac asta pentru ca imi place si imi ofera mai multa libertate decat jobul corporatist la care viseaza multi. Si stii ce? Castig considerabil peste ceea ce fac unii din norocosi. Dezavantajul? N-am carte de munca. Sunt ok cu asta. Noi sa fim sanatosi, si poate in vreo 20’jde ani om trai si noi intr-o Romanie mai putin pesimista.

  RăspundeRăspunde
 • Vasile Manu

  @Stefan: Multumesc pentru comentariu si apreciez cuvintele pe care le-ai scris.

  Continua sa faci ceea ce iti place si nu da atentie rautatilor gratuite care sunt la tot pasul, pentru ca nu te ajuta cu nimic. Tu faci ce iti place, exista oameni care te apreciaza pentru ceea ce faci, foarte multi de altfel, si asta conteaza cel mai mult.

  Keep up za good work, cum ar zice americanul :) Numai bine

  RăspundeRăspunde
 • Ozana

  Salut Ştefan,

  Felicitări pentru iniţiativă şi mai ales pentru faptul că vrei să aduci ceva diferit în mentalităţile oamenilor… e nevoie, mare nevoie. Eu întotdeauna am încurajat un om să facă ceea ce-i place, să atingă performanţe cu asta şi uite aşa, vin la tine… cu o propunere, hai să facem amândoi ceea ce ne place. Eu mă ocup de fotografie şi videografie, aşadar, odată, când te simţi pregătit, hai să colaborăm… şi să-ţi scot un videoclip – nu foarte sofisticant, ceva modest, dar prezentabil. Poate aşa vei ajunge şă cânţi şi în alte încăperi, nu numai pe stradă, unde se găsesc oamenii care nu-i cunosc muzica… să spună… că eşti cerşetor.

  Numai bine!
  Ozana M.

  P.S. Ai facebookul meu în link, mă poţi contacta prin el. :)

  RăspundeRăspunde
 • Elisa Ivanov

  @Stefan , as vrea sa vorbim despre o posibila colaborare. Cauta-ma pe Facebook Ivanov Elisa sau lasa-mi link-u tau de Facebook ;)

  RăspundeRăspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.