Online & Tech

Asta înseamnă să ai #valoare

Doi conaționali de-ai noștri plecați la muncă departe de casă, tocmai pe insula Marii Britanii, au transpirat din greu, au muncit pe rupte și au reușit să pună niște bani deoparte, bani pe care i-au folosit ulterior să-și facă un mic hatâr. Pentru că, vorba aia, ce rost are să muncești „afară”, să faci o gălăgie de bani, dacă nu te bucuri de viață și nu te lauzi un pic că îți merge bine și ești realizat, să vadă și sărăntocii ăia din țară că tu ai #valoare?! Și nu au stat deloc pe gânduri când au decis să își cumpere un Rolls Royce Phantom de vreo 400.000 de euro. Din muncă cinstită, băi, ce aveți, nu vă mai gândiți la prostii! 400 de mii de coco îi faci lejer dacă ești descurcăreț, păi nu?

Iar cei doi au ținut neapărat să ne reamintească și nouă, săracilor care ne chinuim încă în România, ce bine o duc ei în  Londra, dar cel mai important, să ne readucă aminte că nu au uitat de unde au plecat și că au rămas aceiași oameni simpli. Superb. Aplauze furtunoase. E mare lucru în ziua de azi să nu uiți de unde ai plecat și să nu te schimbe banul! „Stăm pe 400 de mii de euro, dar am rămas oameni simpli”, zise cetățeanul aproape cu lacrimi în ochi. Pe bune că mi-au dat lacrimile și mie. Am rămas profund impresionat de această poveste dramatică.

Mulțumim, fraților! Datorită oamenilor ca voi, cei din diasporă care continuați să cumpărați produse românești deși sunteți departe de casă, putem și noi, amărăștenii care am rămas în țară, să trăim! Datorită vouă mai există practic România. Datorită vouă existăm încă. Banii voștri ne salvează de la pierzanie. Fără voi am fi demult istorie. #Stimă

E frumos acest video, surprinde exact românismul pur autentic. Doi români care au reușit să se descurce în străinătate, în ciuda dificultăților și imaginii proaste pe care o avem în țări precum Italia, Spania sau Anglia.

Pentru că altfel se simte la gust parizerul cu muștar și ceapa verde dintr-un Rolls Royce de 400 de mii de coco, dar ce să știm noi cum e, noi suntem niște săraci și niște amărâți care umblăm cu autobuzul și tramvaiul, n-avem noi valoarea „băieților deștepți” care au reușit în viață prin Anglia, Spania sau Italia.

Morala: Poți scoate țăranul din România, dar nu poți scoate România dintr-un țăran. Atât putem. Ăsta-i nivelul.

PS: aparent clipurile făcute de băieții ăștia doi sunt la caterincă, regizate cu scopul de a-i ironiza pe acei români ajunși în Anglia sau în altă țară care au uitat de unde au plecat. Inițiativa e bună și lăudabilă de altfel, dar nu prea e ok să ne arătăm prostia și lipsa de educație în afara granițelor țării.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.