În cursul zilei de astăzi am fost şi eu victima unei tentative de fraudă pe telefon cu celebrele bipuri de pe numere străine şi voiam să vă atrag atenţia să fiţi prudenţi la genul acesta de escrocherie. Am blocat până acum trei numere de Bosnia & Herţegovina de pe care am fost bipuit, o ţară unde, din câte ştiu, nu am nicio nevastă, rudă sau prieten, dar pentru că sunt inteligent şi ştiu să folosesc motoarele de căutare m-am prins rapid că nu mă sună nimeni nimeni din Bosnia să mă întrebe de sănătate, ci sunt nişte roboţei care papă creditul (dacă îl ai) sau îţi adaugă nişte euroi la factură dacă eşti pe abonament.

Eu sunt pe cartelă, nu ţin credit pe telefon mai mult de 1 euro că nu am de ce, am minute nelimitate, internet de nu-l pot termina într-o lună, aşa că nu are ce să îmi fure, dar mă gândesc că sunt unii cu abonamente şi nu cred că v-ar plăcea să aveţi câteva zeci sau sute de euro în plus la factură. Aşa că, dacă primiţi bipuri de pe numere din ţări exotice sau de unde ştiţi că nu aveţi rude, staţi liniştiţi şi calmaţi-vă, nu a apărut peste noapte o bunică multi-milionară care să vă lase moştenire toată averea ei. Sub nicio formă să nu sunaţi înapoi dacă ţineţi la banii voştri.

„Asemenea bip-uri sunt iniţiate de escroci, cu ajutorul unor sisteme automate, fiind adresate către sute şi mii de clienţi. Scopul escrocilor este de a-i determina pe utilizatori să sune la aceste numere, pentru a creşte artificial volumul de trafic către anumite destinaţii, din care escrocii au comision. Astfel, utilizatorii care sună la asemenea numere sunt taxaţi de operatorul lor pentru apeluri internaţionale, de regulă, la tarif standard, fie din minutele (creditul) din contul mobil, fie avansul bănesc, al utilizatorului. La rândul său, operatorul achită către operatorii străini tariful de interconectare pentru fiecare apel efectuat” – Sursa: orange.ro

Eu am fost sunat din Bosnia, dar alţii din Maldive, Tanzania, Africa de Sud sau Nigeria. Mare atenţie, prudenţă maximă, escrocii nu dorm!

Astea sunt numerele de pe care am fost bipuit:

+387 63 312 249
+387 63 889 072
+387 63 312 242

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.