Sport pe pâine

N-avem bani, dar stam la hoteluri de 4-5 stele

Hotel Premier din cartierul Grigorescu e locul unde stau majoritatea echipelor de fotbal cand vin sa joace la Cluj. Aici au fost echipe ca Steaua, Dinamo, Rapid, Severin, Medias si altele de care nu-mi aduc aminte acum. Fiind hotel de 4 stele sunt ceva costuri si cheltuieli pentru niste conditii mai mult decat decente. Alt hotel la care obisnuiesc sa stea fotbalisti e Opera Plaza, de 5 stele.

Ceea ce nu inteleg eu aici, ca sa ajung si la subiectul principal sa nu ma lungesc prea mult cu introducerea, de ce echipe ca Severin sau Rapid au nevoie de conditii de 4 stele, desi se afla in insolventa si aproape de faliment? N-au bani in conturi, sunt cu salariile neplatite de luni bune, Copos nu mai gireaza bani in clubul ala de mult timp, dar totusi ei continua sa-si permita sa stea la hotel de patru stele in cel mai select cartier al Clujului. Si ma indoiesc ca echipele stau pe gratis si pe ochi frumosi pe praful asta. Apoi ne plangem pe la televiziuni ca n-am mai vazut un ban de nu mai stim de cand, facem greve, amenintam ca nu ne prezentam la meciuri si antrenamente, depunem memorii la LPF si cerem sa fim liberi de contract si asa mai departe.

Daca sunt asa mari probleme cu banii pe la anumite echipe, de ce nu se incearca sa se reduca din cheltuielile inutile? Zburam cu avionul, dar noi suntem rupti in cur de saraci, ca si club de fotbal ma refer. Sunt anumite echipe care zboara cu chartere private dintr-un oras in altul ca sa nu oboseasca jucatorii prea tare inaintea meciului, saracii, dar ei n-au mai vazut un ban in cont de luni bune. Bine ca pentru avioane se gasesc bani, dar pentru salarii ioc.

Doua motive bune pentru care multe echipe de fotbal de la noi clacheaza sunt conducerea incompetenta si management-ul prost. Ok, am inteles, sunt probleme cu banii, ca oriunde, investitorul a inchis robinetul, sponsorizarile sunt putine, dar atunci faceti ceva sa schimbati situatia asta, reduceti dracului din cheltuieli. Lasati naibi statul la hotel de 4-5 stele si multumiti-va si cu alea de 2 stele sau pensiunile de 2-3 margarete, ca jucatorii nu s-au nascut din „de-aia de domn” sa fie tinuti in puf. Nu mai negociati salarii de sute de mii de euro pe an, ca nu sunteti Barcelona sau Real Madrid sa le suportati si jucatorii pe care-i luati nu-s nici Messi sau Rooney. Daca un jucator nu renunta la pretentiile financiare si o tine pe a lui, lasati-l in pace sa se antreneze prin parcuri, ca Nicky Mitea, un clasic al fotbalului romanesc ce face parte din categoria „nascut talent, mort speranta”. El are de pierdut, jucatorul, nu clubul care a vrut sa-i dea o sansa sa-si castige pita.

Fotbalul romanesc nu poate face performanta cu patroni smecheri care azi investesc si peste o saptamana anunta ca ies din fotbal. Cu arbitraje indoielnice si slabe. Cu conducatori mafioti. Cu declaratii fandosite date la televizor.

Fotbalul de la noi e pe moarte. Iar groparii lui ii cunoastem cu totii. Sunt aceiasi.

2 Comments

  1. Bun articolul. O singura precizare am de facut, CS Severin (inca) nu este insolventa. Urmeaza.

    RăspundeRăspunde
  2. Hm, cum? Toata lumea da si Severinul in insolventa, alaturi de „U” si Rapid, inclusiv Mediafaxul.

    RăspundeRăspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.