O cafenea din centrul Clujului, de pe Eroilor, Olivo Caffe, a luat decizia ușor riscantă de a interzice fumatul în incinta localului de la 1 noiembrie 2015. Un lucru bun și de apreciat, iar Olivo cred că a câștigat câțiva clienți fideli odată cu decizia asta. De fapt nu cred, sunt ferm convins de asta.

caffe olivo cluj

E al doilea local din centrul orașului care nu permite fumatul în interior, după Pizzeria Delissima de pe strada Virgil Fulicea nr. 7 despre care am scris aici.

Sunt nefumător, nu mă deranjează fumul de țigară, m-am obișnuit cu ideea că fumătorii sunt majoritari și am învățat să mă adaptez, dar îmi place totodată să merg într-un bar/cafenea/restaurant și dacă se poate să nu ies de acolo cu hainele îmbâcsite de fum și mirosind de la o poștă a tutun de parcă aș fi ieșit dintr-o afumătoare. Serios, cui îi place asta? M-am săturat să ies undeva și să vin acasă cu hainele mirosind groaznic a fum. Vă place sau nu, orașul acesta mai are nevoie și de localuri pentru nefumători, mai ales că numărul lor începe să fie tot mai mare, iar patronii nu pot neglija acest target. Fumătorii care au o problemă cu asta să se abțină, au locuri destule în care pot să savureze o băutură alături de o țigară, dacă lor le place asta! Dacă vrei să fumezi, te duci unde ți se permite asta, iar dacă ești într-un restaurant unde se mai și mănâncă, ar fi de bun simț să te abți de la fumat câteva ore cât stați acolo, sau să ieși afară și să fumezi dacă nu te poți răbda. Cred că oricine poate face acest minimum efort de a ieși pentru 5 minute afară să își fumeze țigara. Din respect pentru cei care probabil vor lua masa, fiindcă nimănui nu-i place să i se pufăie fum de țigară în față în timp ce își savurează mâncarea. Nimănui.

Nu am absolut nimic cu fumătorii, efectiv mă doare în cot ce fac alții cu organismul lor, iar din partea mea fumați fiecare până dați colțul că nu o faceți pe banii mei și pe cheltuiala mea, dar vă cer să aveți un dram de respect și pentru cei care sunt nefumători.

În Cluj e loc pentru toată lumea, fumători sau nefumători. Fiecare se duce acolo unde-i cade bine!

2 comentarii la „Mai avem nevoie și de cafenele pentru nefumători”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.