In timp ce noi toti ne facem griji ce sa cumparam pentru masa de Paste, ce sa facem de mancare pe maine, cum sa platim rata aia la banca sau cum sa ne cumparam televizorul acela cu plasma la care tot visam, undeva intr-un colt de lume exista niste oameni care isi fac altfel de griji, diferite de grijile noastre de zi cu zi.

Zilnic peste 1600 de copii sub 5 ani mor din cauza apei murdare, mult mai multi decat orice alta boala si malarie la un loc. Apa pe care o beau acesti copii este murdara, iar pentru a procura apa curata trebuie sa mearga zilnic cateva sute de kilometri, in fiecare dimineata.

clean-water-charity

M-am uitat la clipul de mai jos realizat de World Vision si ma simt neputincios in fata acestor probleme reale cu care se confrunta semenii nostri. Pentru ca, in fond si la urma urmei, si ei sunt semenii nostri, sunt oameni ca noi care au nevoie de ajutor! Asa ca, m-am hotarat sa ma implic serios in sprijinirea acestui proiect initiat de fundatia World Vision, cu cat pot si cu cat ma lasa buzunarul. Si sper ca voi mai convinge si pe altii sa o faca.

Traiesc cu speranta ca daca ne-am lipsi cu totii de 1$ pe luna, nu mai mult, un amarat de dolar pe care sa il directionam spre acest proiect, lumea asta ar fi mai buna.

Ma doare sufletul cand ma gandesc ca noi am crescut bine, frumos, fara sa ne lipseasca nimic, iar in Africa niste copii simpli se lupta cu viata, niste copii care au avut mai putin noroc ca noi. Pentru ce, pentru ca au avut ghinionul sa se nasca pe un continent macinat de probleme? Sunt copii care au si ei vise si aspiratii la fel ca noi toti, unii vor sa devina avocati, altii doctori, altii profesori, dar, din pacate, ei nu pot merge la scoala cum am mers noi pentru ca sunt prea ocupati ca sa isi procure lichidul vital de care au nevoie ca sa prinda, in viata, ziua de maine: APA!

Si daca veti zice, „de ce sa donez eu, sa doneze altii”, sa va imaginati urmatoarea chestie: atunci cand beti un pahar de apa de la robinet, ganditi-va serios ca exista niste oameni si niste copii care nu se pot bucura de acest LUX numit APA.

Nu ai cum sa ramai indiferent la o asemenea problema. Nu esti om daca treci indiferent pe langa asa ceva si nu te implici. Cu putin, nu iti cere nimeni sume enorme, dar putin cate putin de la fiecare se aduna.

Intrati pe pagina de donatii si sacrificati cativa dolari pentru a salva vieti, cat puteti!

Daca cineva ma acuza ca am luat bani ca sa promovez acest proiect inseamna ca e complet nebun. Inainte de toate suntem oameni cu totii si suntem datori sa-i ajutam pe cei mai putini norocosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.