Însemnări

Băieţaşul şmecher al clasei şi fotbalul

bully1Nu cred că există cineva care să nu fi jucat cel puţin o dată fotbal în curtea şcolii. Chiar şi cel mai anti-talent dintre colegii de clasă juca, chit că era pus mereu în poartă tot timpul, dar juca, era acolo, atingea mingea, ca să zic aşa.

Dar în echipă mai era şi băieţaşul şmecher al clasei, care n-avea nicio treabă cu fotbalul, îşi dădea cu stângu-n dreptul singur, iar când trebuia să dea la poartă, întotdeauna lovea mingea cu şpiţul. Nu ştia el s-o lovească plasat cu şiretul sau cu latul, nu ştia de-astea, el o bubuia cu şpiţul, că aşa ştia el să joace fotbal. De multe ori nu ţintea deloc golul, îl ţintea pe portar ca să se hlizească când îi ardea o bombă în bijuteriile familiei. Când aveai mingea, erai obligat să-i dai lui pasă. Bine, nu ştia el ce să facă cu mingea când o primea şi o pierdea în secunda imediat următoare, dar era tare mândru când o avea, se simţea fotbalist şi un jucător-cheie fără de care echipa nu ar fi avut nicio şansă. Oricum cu el în echipă tot timpul echipa era ciuca bătăilor, dar nu era niciodată vina lui că echipa pierde, sau asta credea el, nimeni nu îndrăznea să-l contrazică, că era şmecher şi avea spate.

Cu toate că nu se prea înţelegea cu fotbalul, băieţaşul şmecher al clasei era tot timpul în echipă, nimeni nu îl scotea de pe teren, iar dacă cineva îi zicea în faţă, „prietene, ne laşi să ne jucăm că numai ne încurci”, făcea foarte urât şi sărea la jugulara viteazului care a îndrăznit să-l deranjeze. El era singurul care nu se conforma când îi venea rândul să stea în poartă, toţi stăteam pe rând, un gol, două, numai el refuza, că era şmecher şi-şi permitea. În plus, regulile fotbalului pentru el erau făcute să fie încălcate. Noţiunea de henţ nu exista când mângâia el mingea cu mâna, iar faultul îi era permis, că era şmecher.

Băieţaşul nostru cel şmecher al clasei nu era prea prieten nici cu cartea, iar învăţătul era o activitate mult prea complicată ca să-şi bată căpşorul cu ea.

credit foto

Blogger cu 10 ani vechime, scriu din 2007, am 30 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Ador fotbalul, berea, sportul în general, filmele, serialele și lectura. Activez în industria mass-media locală din 2012, am experiență în SEO/SEM, marketing online, eCommerce, copywriting și publishing.

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.