Dacă ar fi să fac un clasament al lucrurilor care mă fac fericit pe lumea asta, pe prima poziția aș pune, fără doar și poate, BANII. De ce spun asta? Pentru că atunci când ai o oarecare stabilitate financiară care să îți permită un trai relativ decent, poți să ai totul și îți poți îndeplini orice capriciu sau vis. Vrei să mergi într-o călătorie, să vizitezi o țară străină, dar nu ai bani să faci acest lucru, ei bine, nu-ți rămâne decât resemnarea. Vrei să-ți cumperi ceva, nu știu, un X Box, un Play Station sau o mașină, dar nu câștigi destul de mulți bani ca să-ți permiți așa ceva, din nou, rămâi cu resemnarea. Orice vis costă, orice capriciu costă, orice plăcere se plătește, uneori scump, alteori mai ieftin, însă cert este că nimic nu e gratuit în ziua de azi.

Nu ați observat că tot timpul banii stau la baza certurilor din majoritatea familiilor? Sau că totul în țara asta, în lumea asta, se învârte în jurul banilor? Citatele alea cu „banii nu aduc fericirea” sau „banii nu pot cumpăra fericire și dragostea” mi se par cele mai ipocrite vorbe din lume. Ia dă-mi mie vreo 5000 de dolari să vezi cum îmi cumpăr fericirea. Măi, măi, să vezi atunci cum voi radia de fericire când îmi iau Xbox sau mă duc să vizitez Dortmundul sau voi ajunge în Thailanda!

Personal, atunci când am bani, sunt cel mai fericit om din lume, dorm extrem de relaxat noaptea, mă trezesc vesel și liniștit. Nu am nicio grijă, nu sunt încrâncenat și frustrat, iar cel mai plăcut moment pentru mine e atunci când după ce îmi achit toate facturile și cheltuielile lunare, rămân cu o anumită sumă în cont sau portofel. Uneori am parte de asemenea momente, alteori, din păcate, nu, uneori sunt mai puțini bani, alteori mai mulți, mai sunt și luni în care cheltuielile se tot adună, iar veniturile sunt mai mici. Dap, cu toții avem din astea, din nefericire.

Când trec printr-o situație financiară mai dificilă apare frustrarea, încrâncenarea, apar nervii, iar gândurile îmi zboară în fiecare zi la noi modalități de a face bani, cum să fac bani, de unde să mai fac rost de niște bani, să cer de la X sau de la Y, cum să-i cer lui X niște bani și așa mai departe.

Concluzia de final e următoarea, pentru mine personal, banii chiar aduc fericirea și o întrețin cu vârf și îndesat.

banii-nu-aduc-fericirea

foto: demotivare.com

Un comentariu la „Banii mă fac cel mai fericit om”
  1. Asa am zis si eu ca-i mai bine deprimat pe o insula in Mediterrana decat la mine in tara si am plecat cu prima ocazie :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.