Carul cu nervi

Bătrânii din ziua de azi

Știți momentele acelea în care pensionarii profită de orice ocazie ivită pentru a le aduce reproșuri tinerilor din ziua de azi în ceea ce privește respectul, bunul simț și cei 7 ani de acasă, tablou pe care îl vedem adesea în mijloacele de transport în comun? Ei bine, există și viceversa. Noi, tinerii, avem câteva motive să le reproșăm unor bătrânei cum e cu cei 7 ani de acasă și bunul simț, pentru că, dacă credeți că toți bătrânii sunt adevărate modele, vă înșelați amarnic.

pensionari

Poveste reală, trăită personal. Eram în cartierul Mărăști, cu treabă, într-o zi cu soare, în săptămâna care tocmai s-a scurs, mă aflam pe o stradă intens circulată. M-am oprit să îmi verific ceva pe telefon și m-am tras într-un colț ca să nu încurc circulația, iar în timp ce îmi butonam telefonul, un bătrânel având vârsta cuprinsă între 60-70 ani se oprește la un metru de mine, își trage nasul și lasă o flegmă pe trotuar în bunul stil caracteristic românesc, la jumătate de metru de piciorul meu, apoi își vede în continuare de drum, mândru, cu mâinile la spate.

Nu e prima dată când surprind și asist la asemenea momente în care niște domni trecuți de prima tinerețe lasă flegme în plină stradă, pe trotuar, neavând nicio jenă și fără o urmă de bun simț și respect pentru restul trecătorilor care sunt nevoiți să suporte această revărsare de fluide scârboasă. Și sunt sigur că și voi i-ați văzut.

Așadar, nu toți bătrânii știu ce înseamna cei 7 ani de acasă și bunul simț, mai există și excepții. Nu toți bătrânii reprezintă adevărate repere de moralitate și de bun simț. Senilitatea le-a afectat unora neuronul care e responsabil de bun simț și respect.

foto: expressdebanat.ro

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.