Din Romania

BOR a demarat campania de spălare a creierelor cu „Ora de religie”

Biserica Ortodoxă Română a început o amplă campanie publicitară de manipulare a opiniei publice cu „ora de religie” și obligativitatea ei în programa școlară, în care a folosit mai multe vedetuțe de pe la noi, gen Daniel „ciorditorul de glume” Buzdugan, Dan „filosoful reșapat” Puric, Connect-R și alte așa zise persoane publice.

Ora de religie ar trebui să rămână facultativă și atât, cine vrea să o facă, bine, cine nu, să învețe o materie serioasă care îl ajută la ceva. Pentru că, hai să recunoaștem, ora de religie a fost întotdeauna și va rămâne mereu o materie inutilă în care nu faci altceva decât să pierzi vremea, unde nu înveți nimic care să îți folosească în viitor, numai tot felul de aiureli și bazaconii despre facerea lumii pe care le găsești mult mai bine structurate la un click distanță. În ora respectivă mai bine citești o carte sau urmărești un documentar, că sigur rămâi cu ceva util după asta, decât după o oră de religie. Chiar, de ce nu propune nimeni „Ora de documentare” la școală sau „Ora de lectură”. Sunt mii de documentare pe internet și pe Youtube, frumos create și subtitrate, site-uri gen filmedocumentare.com cu o bază de date extrem de mare din toate domeniile. Dacă le vreți binele copiilor, propuneți „Ora de documentare”! Și lăsați manipulările ordinare ale Bisericii Ortodoxe cu mizeria asta de religie. Nu le mai umpleți capul copiilor cu tâmpenii inutile!

Sau „Ora de lectură” – un alt proiect care s-ar dovedi îndrăzneț și extrem de util pentru tânăra generație. Ați văzut cum scrie puștimea din ziua de azi pe Messenger și prin SMS-uri, așa zisa „Generație Facebook”? Ca niște analfabeți și agramați. Toți. Și nu numai cei sub 18 ani, stați liniștiți, și ăștia mari de peste 20, chiar și cei de 30. Pentru că, vezi Doamne, e greu să scrii corect pe internet, te doare mâna și forțezi neuronul prea mult. O oră de citit obligatorie la școală în fiecare zi ar fi benefică atât pentru cultura generală a copiilor, dar și pentru a-i ajuta să își dezvolte comunicarea cu cei din jur. Majoritatea tinerilor sub 18 ani sunt foarte de introvertiți, comunică mai bine prin SMS-uri și online decât offline, nu au curajul să ia atitudine și să iasă în față, se rușinează și nu au o opinie a lor personală.

În generală, la religie nu făceam altceva decât să spunem rugăciuni și să stăm degeaba, nu făceam absolut nimic util, nu învățam nimic cu folos, pur și simplu stăteam și pierdeam vremea. Și nu cred că s-au schimbat prea multe de atunci până în prezent. Îmi aduc aminte că de două ori ne-a dus profa la spovedanie, înaintea de sărbători, la biserica din cartier unde tăticul ei era preot – nu eram foarte încântați de ideea că mergem la biserică, ci eram încântați că ieșeam din școală, practic era o oră de chiul cu acordul profesoarei, fiind și ultima oră pe ziua respectivă, vă dați seama că gândul nostru era să scăpăm cât mai repede de la biserică și să mergem acasă.

Asta va fi „ora de religie”, o oră de chiul în masă, o oră de leneveală la școală, o oră de pierdut timpul, o oră de nefăcut nimic util, o oră de somn. Dacă vreți toate astea pentru copilul vostru, dați-l la religie și îndoctrinați-l cu toate mizeriile religiei.

În loc să învețe ceva util care să îi folosească în viitor, va fi spălat pe creier în numele religiei.

Ați văzut ceva mai penibil decât mizeria asta de campanie? Mi-e scârbă.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.