Peste tot aud şi văd multă lume spunând îmi beau cafeluţa de dimineaţă, îmi savurez cafeaua de dimineaţă sau beau rapid cafeaua de dimineaţă şi am plecat la muncă. Care e diferenţa între cafeaua de dimineaţă, cea de prânz sau de seară, dacă există una?

Nu înţeleg şi probabil nu am să o fac niciodată ce văd unii la această băutură, de ce sunt atât de obsedaţi de cafea şi cu ce îi ajută dacă o beau?! Te menţine în formă, te face să te trezeşti mai repede, te ajută să-ţi păstrezi ochii deschişi când ţie îţi pică capul de somn iar când bei o cafea şi eşti obosit arăţi ca un zombie. Nici nu-i de mirare că funcţionarele de la CEC arată ca nişte mumii, când intri pe uşă imediat te loveşte mirosul de cafea amestecat cu fumul de ţigară de ţi mai mare scârba să stai înăuntru.

Când vorbeşti cu cineva faţă în faţă şi omul respectiv a consumat o cafea înainte, vei simţi imediat, fără să-ţi spună nimeni, aroma cafelei combinată cu gura persoanei după o zi de muncă. Un adevărat focar de infecţie şi faci în aşa fel încât să nu-i dai ocazia să vorbească când eşti tu în faţa lui.

Am citit pe softpedia că cei mai mari consumatori de cafea sunt femeile. „Marii consumatori de cafea tind să fumeze si să bea alcool mai des decât ceilalţi oameni, aceşti factori având într-adevăr efect negativ asupra inimii. Există totuşi şi un lucru bun în asta, cafeaua băută în exces timp îndelungat nu duce la creşterea riscului de boli cardiace”.

În concluzie, consumaţi cafea, băgaţi-vă cofeina în organism şi săpaţi-vă mormântul singuri, acelaşi mesaj şi pentru fumători, dar despre fumat cu altă ocazie.

3 comentarii la „Cafeaua de dimineaţă”
  1. nu bea, nu fuma, nu te duce la femei, nu pierde nopţile ca să ce? să te căieşti la 99 de ani că ai trăit degeaba? hai să-ţi zic una bună pentru nefumători. cică Gigel se lasă la 20 de ani de fumat, că a auzit el că dacă face asta, mai trăieşte la încă 2 ani. zis şi făcut. pe la 90 şi ceva, când se ruga în fiecare zi să- moară, i se arată Dumnezeu în vis şi-i zice: auzi băi… Gigele.. la 20 te-ai lăsat de fumat ca să mai trăieşti 2 ani. dă-mi un telefon când faci 92.

  2. Bună bună asta…

    Femeile nu trebuie să lipsească de lângă tine asta-i clar, bine nu orice femei, doar alea care merita, sau aia…

  3. Eu beau cafea din obisnuinta. Am o verisoara care spune ca parintii mei cu siguranta mi-au dat cafea cu biberonul. Totul a inceput de la ei :) (ca sa existe si alt vinovat in afara de mine). Cand eram mica imi dadeau cafea (doar sa gust) ca sa nu mi se faca pofta (desi nu le ceream). Apoi, au inceput sa imi puna si mie separat. Bineinteles ca a urmat ceea ce fac si in zilele astea: imi fac eu singura cafea. Inainte credeam ca sunt „dependenta” de cafea, dar am vazut ca pot trai si fara, sau cu foarte putina. (De la 3 cafele pe zi acasa, am ajuns sa nu mai beau pe parcursul anului universitar decat una in vreo pauza la scoala)… Si asta era tot un „moft”… Dar… bineinteles ca am venit acasa vara asta, si am reluat obiceiul.
    Cafeaua de dimineata imi tine loc de mancare (nu si in timpul anului universitar, ca atunci e jale daca nu manc) si am parte de ea doar cand sunt acasa. Cafeaua de dupa – amiaza e ca un „rasfat” (de ea am parte si in Cluj aproape in fiecare zi :D), iar „cafeaua de seara” (nu cred ca ii zice nicicum) e la ocazii speciale (e o delicatesa :)) – glumesc). Foarte rar beau cafea mai tarziu de ora 5-6…
    Am citit undeva ca fiecare om are cel putin un viciu. La mine e naravul cu bautul cafelutei. (fara tigari… macar atat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.