De neinteles

Care e vârsta optimă pentru însurătoare?

Multe lucruri au încetat să mă mai surpridă ca locuitor al acestei prea frumoase țări, dar zău dacă am înțeles care e faza cu însurătoarea la vârste fragede, gen sub 25 ani. De ce vă grăbiți, oameni buni? Credeți că se sfârșește lumea mâine și trebuie să vă prindă la casa voastră? Aveți tot timpul din lume, trăiți-vă viața întâi și construiți-vă o carieră că aveți timp și de nuntă. Aveți un partener lângă voi care dacă vă iubește sincer, va aștepta până simțiți amândoi că e momentul să vă uniți destinele în fața altarului. E un lucru bun că femeia/bărbatul care v-a fost alături timp de 2 ani and counting, înseamnă că există o chimie strânsă între voi și sunt mari șanse, subliniez, mari șanse, să fie viitoarea/viitorul soție/soț. Felicitări! Scuzați-mă dacă greșesc, dar eu așa văd lucrurile în cazul ăsta.

Nu înțeleg de ce vor unii să-și distrugă tinerețea cu o căsnicie la 20 și ceva de ani! Pentru că, oricât de frumos ar părea din afară, realitatea e că din moment ce faci acest pas dai de niște probleme la care îți trebuie nervi tari și răbdare multă ca să le faci față, probleme pe care le poți stăpâni doar când începi să mai crești și să mai acumulezi ceva experiență de viață. Când ești tânăr și neliniștit ai parte de niște tentații pe care trebuie să ți le stăpânești dacă ai ajuns la casa ta, acolo unde nu mai e mama să-ți toarne un blid de supă, nu mai e tata să repare lustra sau să plătească niște facturi, toate astea cad de acum pe spatele tău. Te simți pregătit? Știu că majoritatea veți zice că da, doar orgoliul e mare în noi, dar ia mai gândiți-vă o dată la modul cât se poate de serios. Ești sută-n mie convins că ești pregătit? Nu ai nici măcar o urmă de incertitudine?

Un fost coleg de liceu s-a însurat zilele trecute, la 21 ani! Am rămas mască când am văzut pozele pe facebook de la nuntă, dar nu-l condamn, nu condamn pe nimeni care alege să facă acest mare pas la o vârstă sinonimă cu distracția și cublurile. Le doresc casă de piatră și multe felicitări pentru noua familie format, și sper, pentru binele lor firește, să reușească să rămână lucizi în noul statut.

Și înainte să dau publish, am și eu o curiozitate, care e vârsta optimă pentru însurătoare, dacă există una? Nu știu, să zicem de la 27-28 ani în sus. Merge?

Blogger cu 10 ani vechime, scriu din 2007, am 30 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Ador fotbalul, berea, sportul în general, filmele, serialele și lectura. Activez în industria mass-media locală din 2012, am experiență în SEO/SEM, marketing online, eCommerce, copywriting și publishing.

2 Comments

  • dexter

    oare e greu sa dai o cautare pe google cand nu stii cum se scrie un cuvant? chiar vrei sa te faci tot timpul de kkt? „v-a astepta” se scrie de fapt va astepta. cand vorbesti la viitor, nu folosesti cratima intre cele 2 litere:))

    RăspundeRăspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.