Online & Tech

Care esti ma care cumperi cancanul?

De ce cumperi mizeria aia de ziar, mă? Ai prea mulţi bani şi n-ai pe cei da, eşti curios să vezi cine cu cine şi-o mai trage, cine se mai ceartă cu cine, ce scandal mediatic mai e la modă, chiar eşti curios de toate astea? Mai gândeşte-te.

V-am mai spus cât urăsc apariţiile în presă? Dacă nu, vă spun acum, printre lucrurile care le urăsc eu cel mai tare se află, pe primul loc, apariţiile la televizor şi prin ziare. Atât de tare le urăsc încât am ajuns să fug de reporteri. Se întâmpla la sfârşitul clasei a 8-a, eram la examenul de capacitate (da, pe atunci era cu capacitatea). Când am ieşit de la o probă, fericit şi extrem de entuziasmat că am ştiut, la ieşire o reporteriţă era pregătită să ia un interviu primului elev care iasă. Eu eram ăla. Am văzut-o pe duduia cu microfonul în mână, pe tipul cu camera şi mi-am dat seama că eu sunt cel vizat. Se uita la mine, eu la ei, ştiam ce urma. Am pus capul în pământ şi am ţâşnit pe uşă şi m-am pierdut printre lume. Am ieşit mai ceva ca un condamnat, cu faţa acoperită şi fără să privesc în stânga şi-n dreapta. N-am băgat-o în seamă pe duduia aia care era pregătită să sară pe mine cu întrebările, am trecut ca vântu pe lângă ea.

Nu-mi place chestia asta şi dacă mie nu-mi place ceva apăi doamne feri să mă obligi să-l fac că mă înfurii incredibil de urât, şi nici nu ştiţi cum e când sunt eu nervos [prietenii ştiu de ce ]. Am evitat întotdeauna declaraţiile în presă, interviurile la ziar şi orice abordare a vreunui reporter pe stradă, poa’ să-mi dea şi bani, eu nu vorbesc şi nu accept să-mi apară viaţa în presă. Uite şi de-asta am blog, aici pot să vorbesc/scriu cât vreau eu pentru că doar eu ştiu cum şi ce să scriu despre viaţa mea.

Şi totuşi, există anumiţi indivizi şi individe care trăiesc de pe urma presei şi a apariţiilor în media. Exemple sunt destule, n-are rost să-i înşirăm pe toţi, dar ce mă deranjează şi mă enervează la culme în ultima vreme e că personajele astea nu ştiu să se oprească. Ok, ai apărut odată, ai apărut de 2 ori la televizor, da’ mai încetează omule şi vezi-ţi de viaţa ta, de munca ta, de familia ta.

Şi dacă ăia care apar în media fără rost sunt destui, cei pe care-i fute grija de cine cu cine şi-a mai tras-o, cine pe cine a mai înşelat etc, sunt mai mulţi. Cancan.ro are în jur de 200.000 vizitatori pe zi, Click la fel, Libertatea tot pe acolo. Ediţiile tipărite se vând ca pâinea caldă în fiecare zi. Întrebarea mea, de ce? De ce ai cumpăra un ziar de scandal? Ca să vezi în el ce, ţâţe, cururi, fotomodeale, manechinuite materialiste, şmecheri de Dorobanţi, ş.a.m.d.

Mass-media are şi ea rostul ei, să ofere informaţii, divertisment de calitate, noutăţi, chestii interesante care merită privite şi citite, nu vedete de carton infatuate şi pline de aere de bamboo.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

One Comment

  • Sever

    Ziare care traiesc numai din scandaluri, cam asta exista in presa la ora actuala si ce-i mai naspa ii ca si la televizor incep sa apara asemenea idiotenii. N-ai ce sa faci, traim in Romania..

    Nici eu nu am aparut niciodata la ziar sau tv si nici nu am sa o fac vreodata. Intr-un spatiu unde e raiul persoanelor ca Nikita, no way.

    RăspundeRăspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.