Tehnologie si Internet

Cateodata ma simt un mic Bill Gates

Nu stiu cum sa v-o spun fara sa para ca ma laud, dar la mine in bloc sunt vazut ca un mic Bill Gates fara cateva miliarde de dolari in conturi. In sensul ca mi s-a dus vestea ca fiind student la Calculatoare, prestez si in domeniu, deci am ceva expertiza . Astfel ca, ajung sa fiu solicitat, daca nu zilnic, aproape saptamanal sau tot la doua saptamani, de cate un vecin mai atehnic si mai pasta in domeniul calculatoarelor sa-l ajut cu cate o problema. Nu m-am suparat niciodata si nu am facut figuri, nu le-am cerut bani, nu am zis niciodata nu, nimanui, si am incercat mereu sa ajut si sa ma straduiesc sa le dau de cap problemelor cu care m-am confruntat, care variaza de la caz la caz, ba nu merge windows-ul, ba antivirusul face figuri, ba router-ul nu merge, ba „nu stiu de ce nu merg filmele”, ba nu merge messengerul, ba nu merge imprimanta sau scanerul, ba nu merge internetul, ca acuma mai nou daca n-ai internet nu existi, si lista poate continua. Dar asta nu e totul. Solicitarile pe care le primesc, in general, din partea celor trecuti de 50 ani nu se opresc doar la treburi calculatoricesti, recent cineva m-a chemat ca nu-i merg canalele TV, mai exact posturile Digi si inca cateva, ca „io-s mai tanar si ma descurc mai bine cu tehnologia”. Si stim cu totii ce dramatic e sa nu-ti mearga Digisport in weekend cand fotbalul e in floare, caci in weekend am fost solicitat de respectiva persoana, nu mai departe de duminica. Bine, n-am reusit sa rezolv nimic, caci problema cu canalele era de la decodor si nu depindea de mine, dar eu am incercat sa-i dau de cap. In fine, trecem peste asta.

Bine, nu sunt eu cel mai mare expert in calculatoare, n-am pretins niciodata asta, am si eu momente in care trebuie sa ma recunosc invins de situatie, dar am pus niste windows-uri la viata mea, deci ma cam pricep cat de cat la treaba asta. Iarasi, nu vreau sa ma laud, dar cred ca un XP reusesc sa-l pun si cu ochii inchisi, asta asa ca sa va dati seama cam de cate ori am rulat procesul ala de instalare si de cate ori am vazut minunatia aia de ecran albastru :)).

Ceea ce ma fascineaza la cei care ma solicita sa-i ajut sa treaca peste o problema legata de agregatul electronic din dotare e dorinta aia de a invata ceva nou. Ei sunt convinsi ca la varsta lor nu vor reusi sa asimileze foarte mult, nu au dexteritatea pe care o avem noi la tastatura si probabil ca nu o vor avea, iar ceea ce invata uita repede, insa ideea e ca vor sa se perfectioneze si se straduiesc sa invete si asta merita toate aprecierilor noastre, ale tinerilor. In fond si la urma urmei, asta e viitorul si musai sa ne adaptam cu totii, indiferent de varsta, si sa tinem pasul cu tehnologia altfel ramanem in urma, nu? :D Unii reusesc sa se adapteze rigorilor tehnologice mai rapid, altii o iau mai usor.

6 Comments

 1. bine ca nu prigoriilor.

  RăspundeRăspunde
 2. nu inteleg la ce te referi.

  RăspundeRăspunde
 3. mai citeste-ti articolul.

  RăspundeRăspunde
 4. Se referea la acel „rigoriilor tehnologice” care, de fapt, se scrie cu un „i” mai putin.

  Ce naspa ca ai numai vecini pensionari. O bunaciune de 20j de ani n-ai fi avut si tu ca vecina :)

  RăspundeRăspunde
 5. =)) tu esti tot gresit.

  RăspundeRăspunde
 6. corecta-i. mama lui de „i”, credeam ca se scrie cu doi dupa cum se aude cuvantul…. asta e, mai gresim.

  viata merge inainte.

  multam

  RăspundeRăspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.