Tot mai mulți români încep să aibă încredere și să susțină noua formațiune politică Uniunea Salvați România și sunt ferm convins că numărul acestora va crește până la data alegerilor parlamentare din decembrie.

Am stat duminică la amiază puțin în Parcul Central pe o bancă și mă uitam la oamenii care semnau pentru USR și mi-am dat seama că avem de a face cu un adevărat fenomen. Am văzut foarte multe persoane până în 40 ani care și-au pus semnătura pe acele formulare, au semnat cu toată încrederea și parcă li se citea speranța pe față. Speranța că lucrurile se vor schimba în țara asta cu acest USR și vom scăpa de actuala clasă politică coruptă și mizerabilă, plină de tot felul de personaje sinistre și de comuniști odioși, de securisti, de indivizi certați cu legea, de baroni locali avizi după bani și de lichele. Dacă nu vom reuși să o schimbăm pe toată dintr-o dată, măcar o parte din ea sa o schimbam și tot va fi un câștig.

În calitate de observator al fenomenului politic românesc, încerc să găsesc câteva explicații despre încrederea pe care tot mai mulți români o dau acestui nou partid USR, care, conform ultimului sondaj dat publicității duminică, 2 octombrie, de liderul Nicușor Dan, este a treia formațiune politică din România, după partidele istorice și corupte PNL și PSD. This is big!

Explicația e una singură, românii rămași în țară și cei plecați afară, majoritatea dintre ei, s-au săturat până peste cap să vadă aceleași partide și aceeași oameni conducând România de 27 ani, schimbandu-se doar intre ei din patru in patru ani. Și vor o schimbare. Vor să vadă și alți oameni reprezentându-i! Toata lumea s-a săturat de mafia din partidele istorice și vedem acest lucru în fiecare zi pe wall-urile noastre virtuale, în talk-show-urile televizate, la coada la supermarket și în buletinele de știri, toată lumea își expune un punct de vedere și o opinie anti-sistem, anti-PSD, anti-PNL si anti-partide. Romanii au ajuns să deteste efectiv politicienii clasici, motiv pentru care Uniunea Salvați România este văzută acum ca un partid „salvatore de la patria”, o formațiune politică formată din oameni noi, inteligenti, specialiști în diverse domenii de activitate și care nu au mai făcut politică, dar au intenții bune pentru viitorul României. USR poate încurca calculele mafiei clasei politice actuale in aceasta iarna, insa doar cu ajutorul nostru, al tuturor și, mai ales, al nehotărâților care nu se mai prezintă demult la urne. Cand vezi ca aceleasi partide si aceeasi oameni conduc efectiv Romania de 27 ani parca te mai saturi sa le vezi fata si ai vrea o SCHIMBARE, asa ca incerci sa iti spui speranta intr-o noua formatiune politica venita din afara sistemului politic, cum este cazul USR! Sper doar sa nu ne dezamageasca si ei.

Și eu, și tu, și toți ne-am săturat să fim conduși de penali care fac coadă la sediul DNA. Nu mai vrem infractori în Parlamentul României. Nu mai vrem să vedem condamnați la închisoare dându-și cu părerea despre justiție și viitorul României. Nu mai vrem să auzim păreri imbecile ale mogulilor penali ajunși deputați pe pile. Nu mai vrem să vedem plagiatori și anchetați penal atacând justiția. Răbdarea noastră în ceea ce privește încrederea în actuala clasa politică s-a pierdut, iar romanii incep sa mizeze si sa aiba incredere in acest nou USR.

Ce nu vreau să văd la Uniunea Salvați România in viitor?

Două lucruri nu vreau să văd la USR și cred că vorbesc în numele a multor simpatizanți ai acestei noi formatiuni politice.

1. Alianțe cu partidele corupte PSD, PNL, ALDE, UNPR, PMP și altele. Nu vreau să văd nicio alianță cu nimeni. Dacă vrei respectul poporului, nu te aliezi cu mafioții din partide și din sistem! E atat de simplu.
2. Acceptarea în USR a unor foști membri controversați sau penali din alte partide. Dacă vrei să lupți cu sistemul corupt, nu accepți în partid oameni care au făcut parte din acel sistem, dar mai ales, nu accepți oameni care au avut si au probleme cu justiția.

Aceste două lucruri nu vreau să le văd la Uniunea Salvați România, iar daca se va întâmpla, încrederea mea în USR va dispărea.

Sper sa nu aflu pana in decembrie ca oamenii USR au si ei probleme cu justitia si sunt la fel de corupti ca si cei impotriva carora lupta, caci daca se va intampla acest lucru imi voi pierde si ultima farama de speranta pe care o mai am cu privire la schimbarea clasei politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.