Însemnări

Ce inseamna pentru mine somnul inainte de miezul noptii?

Una dintre regulile mele personale de baza pe care incerc sa o respect cu sfintenie este sa ma pun la somn inainte de 12 noaptea, niciodata nu mi-a placut sa stau treaz dupa miezul noptii, nu stiu de ce, pe motiv ca organismul meu are nevoie si el de odihna dupa o zi grea de munca, iar eu trebuie sa i-o ofer. Foarte rar am stat treaz peste 12, maxim pana la ora 1, dar asta din cauza ca aveam ceva urgent de finalizat pe a doua zi si nu putea fi amanat, dar in rest, somn de voie inainte sa bata ceasul ora 00:00. Eu ma ghidez in viata asta dupa un principiu strict: ziua se munceste, noaptea se doarme, iar deocamdata nu am deviat de la acest principiu si sper sa nu o fac niciodata.

De regula sunt o persoana foarte activa si muncesc enorm, de dimineata pana seara pe la ora 22.00, petrec multe ore din zi in fata calculatorului, sunt conectat online in permanenta, urmaresc zilnic mediile de comunicare si nu pierd timpul pe net asa cum considera unii, ci muncesc, trimit mailuri, comunic cu diversi clienti si lucrez la dezvoltarea proiectelor mele personale. Asa ca noaptea pentru mine reprezinta acea perioada in care imi dau shut down la procesor si imi odihnesc mintea, ochii si sufletul, pregatindu-ma pentru o noua zi de munca. Fiecare dintre noi are nevoie de o perioada de respiro de la agitatia de zi cu zi, de la stres si de la grijile cotidiene, are nevoie de un somn sanatos si de liniste, pentru ca suntem oameni, nu roboti fara suflet. Pentru mine somnul inainte de miezul noptii inseamna o sansa de a-mi reincarca bateriile dupa o zi obositoare si grea de munca. Si pentru ca am fost invatat de mic copil ca cel mai sanatos si odihnitor somn e cel inainte de 12.

Cunosc multe persoane care isi pierd noptile online si nu se pot dezlipi din fata monitorului, facand diverse lucruri mai mult sau mai putin utile, unii muncesc, iar altii pur si simplu o ard aiurea pe internet, foarte multi de altfel fac asta. Personal, nu i-am inteles niciodata de ce trebuie sa isi oboseasca ochii si noaptea in loc sa doarma si sa se relaxeze, dar mi-am adus aminte ca in viata fiecare e liber sa faca ce vrea cu organismul lui, asa ca cine sunt eu sa ii judec?!

Singura data cand stau treaz peste miezul noptii e atunci cand sunt iesit in oras cu prietenii, la distractie intr-un club sau la o poveste intr-un pub, acest lucru se intampla de regula vinerea sau sambata seara, dar in rest in timpul saptamanii noaptea este rezervata exclusiv odihnei si somnului.

Si sunt foarte productiv si in forma a doua zi dupa un somn bun si linistit.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.