Clujul meu

Ce poți face cu niște peturi la Cluj?

Știm cu toții că albiile râurilor din toată țara sunt pline de peturi și resturi menajere, pentru că niște iresponsabili nesimțiți și prost crescuți consideră că a le arunca în apă e la fel cu a le urca la gunoi. Toată lumea aruncă peturile și recipientele de plastic la gunoi sau pe unde apucă pentru că mulți nu știu că acestea pot fi reciclate, sau nu sunt informați despre asta.

La Cluj, Apele Române a demarat campania „Să păstrăm apele curate” prin care speră să schimbe această mentalitatea tipic românească și să-i educe pe români ca să nu mai polueze apele. E greu să-i educi pe români în ceva, orice, dar e lăudabilă inițiativa.

„Dacă vezi o meDOZA, pescuiește-o! Se prinde ușor, cu mâna, iar apoi se aruncă repede la gunoi”.

„Dacă vezi un PETște, pescuiește-l! Se prinde ușor, cu mâna, iar apoi se aruncă repede la gunoi”.

DSCN7281

DSCN7282

Sau nu mai aruncați peturi în Someș ca fraierii, faceți ceva util cu ele, ca de exemplu: duceți-le la punctele de colectare pentru Scena VERDE – primul teatru în aer liber al Clujului – care va pluti pe lacul din Gheorgheni pe 125.000 de peturi. Să reciclăm pentru cultură, zic!

E nevoie de peturi 0,5L și 2,5L, acestea trebuie păstrate intacte, cu dopul pe ele, fără a fi strivite. Așa că, dacă beți o bere la PET sau un suc, nu mai aruncați sticlele, ajutați la construirea unui proiect îndrăzneț.

Locațiile unde puteți aduce peturile se găsesc AICI:

– Baba Novac (în dreptul Casei Învâțătorului);
– Piața Mihai Viteazu (lângă stația RATUC din fața cinematografului);
– vis-a-vis de BRD, pe 21 Decembrie;
– în Piața Marasti;
– la Iulius Mall.

scena verde colectare peturi

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.