Clujul meu

Cel mai vizibil local clujean în online în 2015

clujlife community conference 06Nu știm încă care au fost cele mai remarcante localuri, baruri, cluburi sau restaurante din Cluj-Napoca pe online în anul care tocmai a trecut și care au avut o prezență constantă și mișto în social media, nici cele mai tari evenimente și festivaluri care i-au scos pe clujeni din case în 2015, dar le vom aflea pe toate în 6 februarie când se vor decerna premiile ClujLife Awards 06 – Bun de explorat cu EuroGSM, într-un eveniment care va avea loc în superba clădire a Centrului de Cultură Urbană Casino din Parcul Central.

Pentru această ediție cu numărul 6 am onoarea să fac parte din juriu alături de alți 20 de bloggeri clujeni pentru acordarea unui premiu special al blogosferei clujene pentru cea mai remarcantă prezență online a unui local în 2015, iar după ce am studiat lista și jurizat pot să concluzionez că în anul de grație 2016 încă există patroni de cluburi, baruri, crâșme, restaurante care nu investesc suficient și aproape deloc timp, energie și bani în imaginea brandului lor în online. Ceea ce reprezintă o mare greșeală de marketing și de business.

Pentru acest premiu acordat de blogosfera locală am avut de ales între 10 localuri clujene foarte cunoscute și care au o prezență online bunicică, nu perfectă, dar bunicică, fiecare mai are încă de lucrat la capitolul prezență online: Club Midi, Boiler Club, Euphoria Music Hall, Club NOA, The Shelter, Booha Bar, Olivo Cafe, Charlie Pub, Joben Bistro și Marty Restaurants.

Am acordat note de la 1 la 10 pentru prezența online pe Facebook, Instagram, existența unui site personal, Youtube, Tripadvisor și prezența în presă. La Facebook toată lumea a primit note între 7 și 10, activitatea e ok la fiecare și constantă, dar contul de Youtube e foarte prost gestionat la mai toată localurile, inexistent la patru dintre ele. Pe Instagram însă există toate, dar doar câteva au o prezență constantă și acordă interes acestei rețele, restul șomează. Not ok.

Nu o să vă spun acum cum am votat și care au fost preferințele mele pentru că nu are rost, dar vă zic că m-am străduit să acord un vot cât se poate de obiectiv și să fiu imparțial, nu am judecat cu sufletul, am judecat cu mintea mea de blogger veteran și onliner cu vechime. Poate că după decernarea premiilor voi face un articol mai amănunțit despre fiecare local în parte și ce trebuie reparat la fiecare pe partea de online. De fapt nu poate, sigur voi face asta.

Vom vedea ce local va câștiga acest premiu special al blogosferei clujene, precum și restul categoriilor, căci ClujLife Awards premiază de 6 ani de zile cele mai tari evenimente, festivaluri și localuri care i-au scos pe clujeni din case în anul precedent.

Și nu trebuie să ratăm ClujLife Community Conference, tot pe 6 februarie, o întâlnire formală a principalilor jucători de pe piața  industriei ospitalității și a evenimentelor locale, de la manageri si proprietari de localuri, până la event planneri, promoteri, oameni de comunicare și marketing, Community & Social Media Managers, presă și bloggeri.

Cam acesta e programul conferinței:

12:30 – 13:00 Înregistrare
13:00 – 13:20 Călin Biriș – Pașii unui plan de Marketing Online
13:20 – 13:50 Radu Chelariu: La piovra online
13:50 – 16:10 Marian Hurducaș: Micro content, sufletul petrecerii
16:10 – 16:30 Mariu Mocian – hipMenu
16:30 – 16:40 Marius Constantin – Donau
16:40 – 17:40 Lunch / Coffee Break
17:40 – 18:00 Vlad Cupșa: Cum alegem un fotograf pentru evenimentele noastre?
18:00 – 18:20 Diana Apan: Cluj Capitala Tineretului – ce am învățat
18:20 – 18:40 Razvan Luca: #Day15 – Cauză și efect
18:40 – 19:00 Florin Moroșanu: Servus, 2021!
19:00 – 20:00 Dezbatere cu și despre cele mai mari festivaluri de muzică din Cluj: Jazz in the park, Electric Castle și Untold Festival.
20:30 – Decernarea premiilor ClujLife Awards 06

Moderator: Andi Daiszler

Din motive de meciul de FedCup la tenis dintre România și Cehia din Sala Polivalentă, eu nu cred că voi putea ajunge la conferință, dar la decernarea premiilor sigur voi veni. Destul de rău a fost planificată și nu-mi place când se suprapun două evenimente la care vreau să iau parte :( Oi vedea io cum o să mă împart.

Jos pălăria, Clujlife.com, pentru felul cum reușești să te menții numărul 1 într-un clasament neoficial al alternativelor de distracție din Cluj-Napoca și să dai tonul evenimentelor locale de atâția ani. Keep up ză good work!

PS: cei care nu ați votat încă, o mai puteți face în continuare accesând următorul link clujlifecom/awards.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.