Carul cu nervi,  Clujul meu

Centrul Clujului a ajuns un pericol pentru siguranţa cetăţenilor!

hotel-continentalAstăzi am driblat periculos moartea în propriul careu şi era să primesc un gol, adică era să-mi fie retezat capul de o tablă de 2 metri care s-a desprins de pe un acoperiş şi s-a prăvălit la 2-3 metri în spatele meu, pe strada Napoca, chiar lângă terasa de la Napoca 15. Vorbeam la telefon şi aud dintr-o dată o bubuitură în spatele meu. Întorc capul şi văd o tablă de culoarea ţiglei prăbuşită pe trotuar. Din fericire nimeni nu a păţit nimic, dar în jur toată lumea îşi făcea cruce, o doamnă care era cea mai aproape de locul unde s-a prăbuşit bucata aia de metal a început să-i mulţumească lui Dumnezeu că a scăpat, iar un poliţist a pus mâna pe telefon. Nu e posibil aşa ceva, nu se poate ca în anul 2012 să-ţi cadă tencuiala de pe clădiri în cap, bucăţi din balcoanele unor clădiri vechi de când mama m-a făcut să fie un pericol public pentru trecători şi să mergi cu frică pe stradă că ştii că oricând îţi poate cădea o ţiglă sau o bucată de tablă de pe acoperişuri. De ce, pentru că cineva protejează autenticitatea unor clădiri şi împiedică să primească avizul ăla de reamenajare/amenajare, sau cum mama dracului s-o numi? Poate când va muri primul om din cauza asta o să ne trezim şi noi la realitatea.

Astăzi puteam fi eu cel nenorocit, puteai fi tu, putea fi mama sau tatăl tău, sau iubita, sau nevasta… putea fi oricine.

Iar asta nu e un caz singular. Mai ţineţi minte când a căzut tencuiala de pe una din clădirile de pe str. Universităţii? Parcă atunci a şi căzut pe cineva, dacă bine mai ţin minte. Eu zic că asta e o problemă majoră care trebuie rezolvată urgent şi ar trebui să fie în capul listei de priorităţi a primăriei. Până nu e prea târziu.

În rest e frumos Clujul, în afară că mai este câte o chestie din asta care îţi pune efectiv viaţa în pericol, e plăcut să te plimbi prin oraş. Parcul Central arată foarte bine amenajat şi e relaxant să stai la umbra unui castan bătrân citind un ziar sau o carte, lucrările la linia de tramvai sunt în toi şi sunt pe ultima sută de metri, iar aglomeraţia şi traficul sunt neschimbate.

credit foto

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.