Clujul meu

Clădirea copilăriei mele începe să prindă viaţă

M-am bucurat teribil când am aflat că cineva a cumpărat clădirea-simbol a fostului hotel New York / Continental şi că vă face ceva din ea, nu o va lăsa în paragină. Dar a lăsat-o şi s-a apucat de lucru la ea abia anul trecut, când au început să se desprindă bucăţi din clădire şi să le cadă oamenilor în cap. Pentru că acesta e rezultatul când un penal şi un infractor devine proprietarul clădirii, se simte. Bine măcar că în ceasul al doişpelea s-a gândit să se apuce de renovare. E un lucru bun.

Mari amintiri am adunat în această clădire istorică din zona 0 a Clujului, unde mi-am petrecut mare parte din copilărie dat fiind că mama a lucrat 20 de ani aici. Primul job real practic aici l-am avut, ca şi ospătar, iar aici am făcut primii bani de buzunar din bacşişuri.

Dintotdeauna mi-a plăcut să vin aici când eram copil, să mă plimb pe coridoarele mari, să admir camerele impunătoare şi să descopăr fiecare cotlon al hotelului. Şi credeţi-mă, clădirea în sine are multe cotloane, care ascund multe mistere şi secrete. Te fascinează această clădire ceva de speriat!

După închiderea finală din 2005, „Conti” s-a mai deschis pentru public doar la TIFF, Zilele Culturale Maghiare şi pentru diverse evenimente culturale, iar de fiecare dată când am intrat în clădire mi-a trezit multe amintiri plăcute şi nostalgii.

Indiferent ce se va face în viitorul apropiat aici, că e hotel sau centru comercial, important e că i se va reda strălucirea de altădată şi nu va fi lăsată să moară. Asta e tot ceea ce contează.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.