Însemnări

Cu o floare toţi suntem datori, indiferent de vârstă

Astăzi am văzut un bătrânel care m-a emoţionat puternic. Cu o mână se sprijinea în baston şi cu cealaltă ţinea un trandafir de-un roşu puternic. Era legat cu o panglică frumos aranjată, galbenă. Probabil a costat ceva, floriile în ziua de azi nu mai sunt câţiva lei, dar o vorbă veche din popor spune că, fericirea şi dragostea nu pot fi cumpărate, valoarea sentimentală nu poate fi cumpărată. Mă rog, e o vorbă adaptată de mine, dar se potriveşte perfect la ce vreau să exprim aici. L-am urmărit pe bătrânel până ce a luat colţul şi nu l-am mai zărit. Ţinea cu foarte mare grijă firul de trandafir (da, era doar unul, n-avea săracul bani de un buchet mai mare) ca nu cumva să se strice, iar, din când în când, se oprea să se uite la el. Zâmbea. Se vedea pe faţa lui că era încântat şi emoţionat în acelaşi timp. Probabil soţia lui îl aştepta acasă, cu masa pusă, fără să ştie ce i-a pregătit bărbatul lângă care şi-a petrecut o bună parte din viaţă.

Când am trecut pe lângă el am simţit cum mi-a transmis o felie din emoţia lui, lucru ce m-a făcut să realizez un fapt care m-a întristat profund: suntem atât de ocupaţi şi stresaţi de corvoada cheltuielilor încât nu mai găsim o fereastră liberă în timpul nostru preţios ca să facem un lucru atât de mic, dar care contează enorm, un lucru din suflet, cum ar fi cumpărarea unui buchet de flori partenerei. Ba nu avem bani, ba nu avem timp, băgăm tot felul de motive prin care să ne scuzăm. Păcat.

Am ajuns să cumpărăm flori din obligaţie şi atât. De 1 martie, 8 martie, zile de naştere, onomastică, Valentine’s day, Dragobete şi atât. În afara acestor zile în care ne simţim cu musca pe căciulă dacă nu facem sacrificiul suprem de a comanda flori femeilor din viaţa noastră, nici nu ne trece prin gând să ne abatem din drum pe la o florărie. Iar la finalul unei astfel de zile nu ne putem abţine fără să ne plângem că iar am dat o căruţă de bani pe ea. O dată pe an facem asta şi atunci simţim nevoia să o dăm de gard. Dacă e vorba de lene şi de lipsa timpului liber, există oricând o florărie online care vă aduce buchetul acasă şi problema e rezolvată.

Iertaţi-mă dacă sunt prea romantic. Mi se mai întâmplă şi mie câteodată.

Am şi eu o întrebare pentru reprezentanţii sexului tare ce ajung pe aici, când a fost ultima dată când i-aţi cumpărat un buchet de flori? De curiozitate, nu altceva…

Fără să am această intenţie de la început, m-am gândit să mă înscriu şi eu în concursul lui Blogatu

Blogger cu 10 ani vechime, scriu din 2007, am 30 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Ador fotbalul, berea, sportul în general, filmele, serialele și lectura. Activez în industria mass-media locală din 2012, am experiență în SEO/SEM, marketing online, eCommerce, copywriting și publishing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.