Însemnări

Cum să agăţi simplu şi eficient o intelectuală?

Dacă te-ai săturat să agăţi absolvente de ISE sau Spiru care ştiu carte cât femeia de servici din Iulius Mall şi au trecut prin facultate ca diva prin Obseşăn za clab, atunci e timpul să încerci să ridici ştacheta şi să treci la următorul nivel – intelectualele. Nu te speria Pe astea le recunoşti uşor, unele-s cu ochelari, altele-s fără, mereu cu ghiozdănelul în spate şi un dosar sau o cărticică ţinută strâns la piept. Fără farduri, parfumuri, vestimentaţie decentă, de şcolăriţă cu planuri de viitor. Nu fumează, nu consumă alcool şi devreme acasă.

Itinerariul unei intelectuale e acelaşi în fiecare zi: camin – scoala – biblioteca – cantina – camin. Deci primul lucru pe care trebuie să îl faci este să reperezi unde e biblioteca, cantina şi căminul. Foarte rar o găseşti într-o cafenea, iar când se întâmplă asta, cartea nu-i cade din mână, probabil una de beletristică, că astea-s din alea grele cu multe enigme. Când apare într-un club e probabil ceva sărbătoare sau chiar ziua ei de naştere, dar nu te baza pe acest aspect, prezenţa ei într-un club se iveşte o dată pe an.

Ţine minte, îi plac enigmele, surprinde-o cu ceva greu care să-i solicite mintea şi să te perceapă ca un om deştept. E singura ta soluţie, altfel nu ai nicio şansă. Dacă ştii cine a luat campionatul la fotbal în sezonul trecut, cine a fost golgeter acum doi ani şi cine a dat celebrul autogol pe Bernabeu, nu înseamnă că eşti deştept de puţi.

Bun, să presupunem că ai reperat o intelectuală în parc pe o bancă, citind concentrată dintr-o carte cu copertă frumos colorată. Ce faci? Primul lucru este să te bagi în seamă cu ea. Aşează-te liniştit pe bancă lângă ea, sub pretextul că ai un mail de trimis de pe telefon, un status de scris pe facebook, ceva important de făcut pe telefon oricum, în aşa fel dai impresia că eşti un om ocupat şi foarte căutat. Înainte să te aşezi nu uita să întrebi dacă e liber, bă, unde ţi-s manierele, porcule? Nu te aşeza ca boul, că poate fata mai aşteaptă pe cineva.

După ce ai prins loc pe bancă, fă-te că vorbeşti la telefon şi zici, „stau pe o bancă, trimit un mail şi mă bucur de linişte, dar ştii ce ar merge acum, niste muzica clasica, un Bach, un Mozart sau Brahms”, dar cât să te audă şi ea. În aşa fel îi dai impresia că eşti un om citit, cult şi intelectual. Objective completed.

Încearcă să afli ce citeşte apoi foloseşte informaţia asta în avantajul tău. Cu ce replică o poţi surprinde: „o carte de exceptie citeşti tu acolo, are un fir narativ magnific. Pe mine m-a surprins foarte mult incipitul, iar finalul este unul neaşteptat din punctul meu de vedere”. Atenţie ce zici pentru că rişti să te domine dacă intri pe un subiect tabu ori pe care tu nu îl stăpâneşti foarte bine. Alege un topic din care să poţi extrage minim 10 argumente solide şi plauzibile. Musai să te dai intelectual în faţa ei pentru că altfel ai intrat în gura lupului. Surprinde-o cu inteligenţa ta, chiar dacă ea în realitate există în concentraţie de 2% (de inteligenţă zic). Pune-o pe gânduri, dă-i replici subtile şi grele, nu te lasă dominat!

Mai surprinde-o şi cu replica: „Vai, dar ce semeni cu Claudia Schiffer în filmul acela, nu mai ştiu cum se numeşte, îmi scapă titlul”, şi ai câştigat-o de partea ta.

Vorba cuiva, există doar 50% şanse să fi dezamăgit.

PS: Când începe o nouă ediţie de lecturi urbane?

Blogger cu 10 ani vechime, scriu din 2007, am 30 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Ador fotbalul, berea, sportul în general, filmele, serialele și lectura. Activez în industria mass-media locală din 2012, am experiență în SEO/SEM, marketing online, eCommerce, copywriting și publishing.

22 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.