Un cartier intreg de locuinte sociale din Barlad, construit special pentru tigani, a ajuns sa arate ca un ghetou dupa doar patru ani de la inaugurare. Tiganii au distrus 90 de apartamente construite de la bugetul local pentru ei, ca sa fie, vezi Doamne, integrati si ei in societate si sa duca o viata normala. Investitia a fost de un milion de euro. Un milion aruncat pe apa sambetei. Pe ce? Pe integrarea ciorilor in societate.

tigani barlad

Articolul in intregime il gasiti pe Adevarul.ro.

Le-ai facut case, ai investit in ei, incerci sa le pui la dispozitie niste locuri de munca si ei cum iti multumesc, prin distrugere si isi bat joc de banii tai. No, nu isi merita soarta?

Si pe langa ca au distrus totul, mai si terorizeaza lumea, ca vorba aia, tiganul tot tigan e.

„Lumea e atât de terorizată încât au ajuns să le fie frică şi să sune la poliţie. Le aruncă cu pietre în casă, fură, fac mizerie şi scandal. O să se ajungă la nivelul ghetoului din centru, de unde au fost evacuaţi. Va fi montat un sistem de supraveghere video. Toate eforturile astea se fac pentru a-i civiliza. Cei care vor aduna mai multe amenzi contravenţionale vor fi evacuaţi. Am văzut căsuţele şi la inaugurare. Erau o frumuseţe. Acum au făcut găuri adânci în polistiren, parcă nu ei ar locui acolo”

Ok, am inteles, traiesc din ajutoare sociale, abia au bani sa-si intretine plozii, care-s al dracului de multi, dar de ce naiba n-au putut sa pastreze curatenia, sa nu-si distruga apartamentele si casele in care ei locuiesc? Era greu sa mai dai cu matura din cand in cand sau sa-ti repari acoperisul si peretii?

Si stai, ca mai au si un tupeu de-a dreptul jegos de a solicita din nou ajutor de la Primarie.

„Primăria nu vine să ne repare acoperişul. Îmi curge apa din tavan şi îmi strică mobila”, ne-a spus Ramona Gheorghe, mamă a patru copii.

Da bine ca ai turnat 4 plozi si aveti antene pe satelit, in timp ce va cade acoperisul in cap.

„De ce să plătim chirie dacă se cheamă că-i locuinţă socială? Mi-a căzut tavanul peste mine şi-mi cad şoarecii în cap. Aşa proaste sunt lucrările”, a declarat Sergiu Lupu, unul dintre locatari.

Si tupeul jegos merge mai departe. Tiganul se intreaba de ce trebuie sa plateasca chirie daca-i locuinta sociala si de ce nu vine Primaria sa-i repare acoperisul. Da ce vrei, bai tigane, sa-ti puna primaria si pita pe masa? Adica primaria va face case si tot ea sa vina sa va faca curatenie si sa aiba grija de locuintele voastre, in timp ce voi sa stati in crasma si s-o frecati? N-ati vrea voi sa vina autoritatile si sa va stearga si la cur sau sa va hraneasca odraslele? Hai ca nu mai continui ca numai ma enervez si mai tare.

Tiganul s-a nascut nerecunoscator si asa va fi tot timpul. Tiganului nu i-a placut si nu o sa-i placa niciodata munca si nici nu stie sa respecte ceea ce i se ofera. Sper ca ONG-urile care protejeaza drepturile tiganilor si au grija sa-i integreze in societate se vor trezi cat de curand la realitate si vor realiza ca arunca bani pe fereastra. Astia, nu ca nu pot sa munceasca sau nu isi gasesc de lucru, NU VOR SA ISI GASEASCA, ca-i mai bine sa fi parazit si sa traiesti din ajutoare sociale si diverse alte smecherii decat sa pui osul la treaba. E o diferenta mare intre a nu-si gasi loc de munca si a nu vrea sa-si gaseasca.

Am auzit un banc foarte bun despre tigani care se potriveste perfect.

Merge tiganul sa-si caute loc de munca si se intalneste cu un vecin.
– Ce faci, tigane?
– Ia imi caut si io un loc de munca, da sper sa nu-mi gasesc.

No, cam asa ii si realitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.