Simt că trebuie să vă povestesc întâmplarea pe care am trăit-o astăzi pentru că e de râs, eu cel puţin încă râd cu poftă când mă gândesc la ce mi s-a întâmplat.

Eram pe Eroilor şi dau să mă duc spre Piaţa Unirii, când mă opreşte un tip care îmi înmânează un fluturaş cu prezentarea unei agenţii de modă, Look of World se numeşte ea, şi mă întreabă dacă nu vreau să aflu mai multe despre propunerea ce o au pentru mine, adică să apar prin reclame, ziare, tv. Am mirosit scamul de la început, dar am zis să le fac jocul până la capăt că am simţit că mă voi distra.

Şi ce m-am mai amuzat, dar să le luăm pe rând. Am zis da şi m-a ghidat tipul ăla înspre o curte de am crezut că mă duce să mă taie şi să-mi vândă organele pe ebay. Am urcat la etaj şi am intrat într-un apartament unde erau multe scaune, un birou mic şi fără alte obiecte de mobilier. Mai erau şi alţi tineri intervievaţi de nişte domnişoare, deci m-am liniştit că nu eram singurul fraier care am acceptat să-mi pierd 20 minute din viaţă. Până să vină tipa cu întrebările am purtat o discuţie semi-inteligentă cu ăla ce m-a adus, zic semi-inteligentă pentru că băiatul ăla literalmente era cam aerian. Vă daţi seama că am ajuns să port o discuţie despre Second Life cu el: cică, îmi zice, a auzit că se câştigă bani din jocul ăsta şi s-ar băga şi el, dar „trebuie să ştii marketing ca să scoţi bani”. M-a întrebat dacă ştiu mai multe, cum se procedează etc. Se uita lung la mine şi aştepta să-i zic ceva pe măsura inteligenţei lui. Cum io-s mai habarnist de felul meu, îi zic că am auzit de jocul ăsta, chiar l-am şi jucat vreo două zile până m-am plictisit, dar nu ştiu exact cum se câştigă bani cu el. Am mai aflat de la el că e de 5 ani model şi că se câştigă binişor din treaba asta (normal, doar nu ar fi zis că se câştigă prost).

Apoi a venit diva cu întrebările şi contractul de semnat care şi-a spus povestea din care, sincer vă spun, n-am înţeles nimic. Dădeam aprobator din cap la tot ce zice, dar mare lucru nu am priceput, nu pentru că nu eram eu atent ci pentru că avea aia un debit verbal incredibil, aşa-i mergea gura de am vrut la un moment dat să o opresc şi să-i zic „mai respiră fată că nu te cronometrează nimeni”. Îi zic „dar ştii, nu sunt genul să apar prin poze, nu sunt fotogenic deloc şi nici nu am fizicul necesar să fac chestia asta”. La care îmi zice „dar nu e nevoie, make-up-ul le rezolvă pe toate. Cred că ai văzut şi tu vedete prin ziare şi la televizor cum arată machiate şi cum arată nemachiate”. Eu încercam să găsesc o portiţă de scăpare, dar ea avea câte un argument la fiecare motiv pe care-l băgam. Ăştia şi-au învăţat bine poezia, îs antrenaţi să facă faţă oricărei situaţii şi întrebări.

Când a văzut stimabila că nu a reuşit să mă prostească convingă să aplic, a zis că te aştept până la ora 5 cu un răspuns, sper să putem colabora.

Ok, sigur că da, ard de nerăbdare să ajung model (not).

Deci vă daţi seama ce foame mare există în moda românească dacă au ajuns agenţiile să racoleze tineri de pe stradă şi să le ia banii? Şi când îl vezi pe filfizonul de Botezatu cum se lăfăie-n lux n-ai zice că din modeling ajungi muritor de foame, asta dacă nu reuşeşti să dai din coate până ajungi lângă cine trebuie.

Nu e prima dată când mă opreşte pe stradă o „agenţie de modă”, am mai fost oprit o dată pe Memo tot cu aceeaşi dumă, dar atunci nu aveam răbdarea necesară să le ascult poveştile. Ştiţi cum e şmecheria asta: te opresc pe stradă, te duc într-o încăpere unde încearcă să te prostească să semnezi contractul, să dai taxa aia de participale de 50-60 lei şi rămâi că te vor suna ei când au nevoie de un model pentru ceva reclamă, dar te sună la pulivar. Cam aşa e scamul ăsta.

8 comentarii la „Cum mi-am ratat cariera în modeling, de două ori?”
 1. Şi pe mine m-au luat odată, cică să apar în afişele alea mari de la Kenvelo şi LiCupăr… Iar astăzi m-ai fi văzut de fiecare dată când te duceai la mall…

 2. Din moment ce exista, inseamna ca isi gasesc destui fraieri . Linguseala prinde la multi ! Suntem o tara de top-modele, ca mai.

 3. :)) exact asa mi s-a intamplat si mie!!! Dar ce mi s-a parut dubios, a fost „mutrisoara” cuconitei care ma intervieva, atuncea cand i-am spus ca nu am la mine taxa de 60 ron… :))! Pt o agentie „cu atata” renume, sunt cam anonimi!! Iar eu daca as fi o firma de cosmetice sau imbracaminte si as caut modele care sa devina imaginea produselor mele, cu siguranta nu as apela la o agentie care”racoleaza” fotomodele de pe strada :))

 4. LOL.
  Asteptand si eu bus-ul in statie (doar sunt un amarat clujean care circul cu bus-ul) ma abordeaza un tip care-mi spune ca am look misto si ma imbrac ft fain si, desigur, imi intinde un fluturas pe care scria LOOK OF WORLD. Imi spune, la fel ca daca vreau sa apar in reclame TV, reviste.. etc (stiti voi, exact cum a scris evasile.com) . Nu a ajuns sa-mi spuna de niciun fel de taxa pt ca nu am acceptat sa merg cu el in „agentia” respectiva. L-am rugat sa-mi spuna adresa agentiei (strada si numarul) si a refuzat, drept pentru care am zis sa plimbe ursul.
  Multumesc evasile.com pentru informatii, stau si eu acu si ma amuz cum de am putut rata asa ceva ! :))

  E bine ca ai scris pentru ca sa vada si „viitoarele modele” ale agentiei „look of world” cum sta treaba. !

  salve

 5. Azi am invatat sa nu am incredere in nimeni!Orcine va opreste pe strada cu reclame si alte lucruri sa nu cedati!Eu ma avut incredere,pentru fiica mea de 2ani!Si am ramas cu o gaura de260 de lei!

 6. Am 18 ani si ma oprit un tip pe strada mia intins un fluturas si a zis ca daca vreau sa vin in sediul lor sa ma intrebe niste chesti.Lam acceptat cu brio ma intrebat ce va itntrebat pe toti in acea incapere si mia cerut taxa de 60 roni!Am dat taxa si a zis ca ma SUNA EI mau sunat dupa 2 saptamani sa merg la interviu!Am mers la interviu si no tot intrebari de astea anoste,apoi ma sunat sa merg la o sedinta foto ma tinut 2 ore mia dat bani apoi ma chemat la sediul lor sa imi spuna ceva!Am mers si mia zis ca daca vreau sa merg mai departe trebuie sa mai dau inca 2 000 roni am dat mam mai dus la o sedinta si mia dat bani apoi iar ma chemat la sediul lor si miau spus ca daca vreau sa continui mai departe trebuie sa mai dau 4 000 roni asa ca am venit cu politia si leam zis sa imi deie cei 2 060 roni inapoi asa ca mi iam recuperat!!!!!!!!!!!!!!:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.