În România s-a creat o situaţie fără precedent – nu ne convine ceva, dăm vina pe guvern, pe stat, pe Băsescu, pe Boc. Avem ce avem cu puterea. Salariile-s mici – Băsescu-i de vină. Pensiile îs mici – Boc îi devină. Taxele-s mari – guvernul îi de vină. Doar de ei auzi, de parcă până la Băsescu şi Boc nu mai există nimeni. Nu mai există primari şi viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, consilieri locali, deputaţi, senatori. Parlamentarii sunt responsabili de toate proiectele de lege, ei le propun, Băsescu şi Boc doar le aprobă, ei doar dau cu semnătura, sunt doar o mică parte din mecanismul puterii. Nu pot să înţeleg de ce tot timpul preşedintele şi premierul sunt de vină. Auzi că Băsescu e prost că a tăiat salariile, că Boc a micşorat pensiile doar să mai aibă partidul lui din ce fura. Nu zic că ei sunt uşă de biserică, au greşit şi ei enorm de mult în mandatul pe care încearcă să-l ducă la bun sfârşit, dar nu sunt direct răspunzători de ce se întâmplă în ţara asta.
Defapt stai că încep să înţeleg, românii s-au obişnuit să înjure preşedintele pentru că încă se simte influenţa comunismului, ne-am obişnuit ca un singur om a făcut tot în ţara asta şi am rămas aşa. Nu am evoluat deloc la capitolul ăsta, nu am intrat în democraţie. Pentru noi, Băsescu e de vină şi atât. Boc trebuie să cadă şi atât. Restul nu contează. Eu zic că cei care contează în ţara asta sunt parlamentarii, consilierii locali, primarii, viceprimarii, deputaţii, senatorii, oamenii din circumscripţile locale. Fără ei n-ar exista legile aprobate de Băsescu sau Boc. Numai că media atât de ticăloasă şi uneori manipulatoare îi scoate tot timpul în faţă pe ultimii oameni în stat, iar din cauza asta lumea e indusă în eroare şi crede că ei sunt responsabili pentru tot ce se întâmplă. Sper să greşesc, dar am impresia că mulţi nici nu ştiu cine-s viceprimarii oraşului unde locuiesc sau oamenii care-i reprezintă în parlament, iar asta mi se pare regretabil.
Nu Băsescu şi Boc sunt de vină pentru ce se întâmplă, până la ei mai sunt mulţi care decid ce se întâmplă în ţara noastră.
zborplăcut
25 februarie 2011 at 1:56 AM80% din legile adoptate in Romania sunt ordonante de urgenta date de Guvern, devine astfel autoritate legiuitoare, ceea ce e in total dezacord cu Constitutia care in art. 58 proclama Parlamentul singura autoritate legiuitoare. Astfel, practic premierul devine cel mai puternic om in stat: conduce autoritatea executiva-Guvernul (practic are controlul bugetului statului-adica banii) si are si putere legislativa (practica tolerata de Curtea Constitutionala)- in cazul de fata sa nu uitam ca domnul Boc a fost PROFESOR DE DREPT CONSTITUTIONAL la Facultatea de Drept din Cluj, a predat studentiilor ca Guvernul poate emite ordonante de urgenta doar in situatii exceptionale si cu toate acestea 80% din legile tarii sunt OUG.
Pe langa asta, fara semnatura Presedintelui statului nicio lege nu intra in vigoare => prin urmare presedintele are o putere imensa in a influenta adoptarea unei legi.
Primari şi viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene, consilieri locali si alti reprezentanti locali nu au nicio autoritate in ceea ce priveste adoptarea legilor, care se face de Parlament. Exista alte institutii care au un cuvant de spus, dar conform bunei traditii romanesti acestea sunt deseori uitate.
Parerea mea e ca marea majoritate a populatiei e revoltata pentru ca nu s-a gasit nici un plan eficient de a iesi din criza aceasta,sau ce e ea. Basescu si Boc sunt responsabili sa gaseasca solutii, prin atatia si atatia specialisti angajati de Statul roman, (adica de ei) si platiti din banii contribuabililor. Presedintele e ales de popor, prin urmare el ar trebui sa reprezinte interesele poporului nu ale partidului.
Pe tema aceasta s-ar putea face o polemica nesfarsita.
Sf. Vasile
26 februarie 2011 at 2:38 PMSigur, am putea vorbi ore-n sir pe tema asta, fiecare si-ar sustine propria parere, zic, dar ma gandesc ca esti la drept ca prea esti in tema cu treburile astea :)
Nu mai insist pe subiectul asta, m-ai lamurit. Deci tot ce se voteaza in parlament sunt doar OUG si nu pot fi adoptate daca nu da premierul cu semnatura pe ele si presedintele. Understood :D
fifi
26 februarie 2011 at 9:13 PMDe vina :)
Sf. Vasile
27 februarie 2011 at 10:33 AMMersi, am corectat… oare cum mi-a scapat asa o greseala :D