Online & Tech

De 6 ani alături de hi5. Continuăm…

Când mi-am făcut eu prima dată cont pe hi5, erau alte vremuri, pe 26 iunie 2006 mai exact. Sunt de 6 ani pe această reţea. O fi mult, o fi puţin, cert este că eu nu mi-am închis contul aşa cum au făcut-o majoritatea când au migrat spre „reţeaua albastra”. L-am lăsat acolo de amintire că, vorba aia, nu cere de mâncare. S-au schimbat multe în lume de atunci, s-au schimbat guverne, l-au asasinat pe Bin Laden, au fost cutremure şi calamităţi naturale care au îndoliat o lume întreagă. A murit Michael, a murit Steve Jobs, iPhone ajunge anul acesta la al 5-lea model.

Astăzi am şters praful de pe el şi l-am reactivat. Era un praf gros de trei degete, dar am zis să văd ce mai e pe acolo. Într-o lume unde Facebook-ul ne guvernează viaţă (pe asta trebuie s-o salvez, că-i profundă rău), să intri pe hi5 e ca şi cum te-ai întoarce în timp cu vreo 4-5 ani. Aşa să vă imaginaţi, Facebook şi hi5 sunt ca doi fraţi. Facebook e fratele realizat, cu facultate, un job stabil şi bine plătit, iar hi5 e fratele nereuşit în viaţă. Am dat o solicitare de reamintire a parolei căci au trecut ceva ani de când am intrat ultima dată pe el, iar după fix două ore (!!) am primit pe mail răspunsul la solicitarea de reamintire parolă, răspuns pe care în mod normal l-aş fi primit în secunda imediat următoare, cu un link care mă ducea spre o pagină unde îmi puteam schimba din nou parola. Evrika!

M-am autentificat şi când m-a întâmpinat design-ul nou, mi-am făcut cruce. Plin de reclame google adsense, conectare cu contul de facebook şi un design minimalist rău de tot, parcă ar fi făcut cu picioarele în HTML.

Mai jos puteţi vedea o mostră din noua faţă a clasicului hi5.com, fiindcă am impresia că nu l-aţi mai văzut demult.

Nu cred că îmi voi şterge vreodată contul ăsta, va muri odată cu site-ul, dar până atunci e amuzant să te uiţi acum arată lucrurile acum faţă de cum arătau prin 2006-2007. Te face aşa să pari mai bătrân.

Ceea ce mi se pare foarte interesant este că mulţi încă activează pe hi5, utilizatori care încă nu au descoperit Facebook-ul (greu de crezut, dar mă gândesc că sunt şi oameni din ăştia rupţi de realitate în lumea asta care nu ştiu ce-i ăla Facebook şi acum descoperă prima dată hi5-ul, aşa cum am făcut-o toţi la început). Am lăsat un status scurt şi am primit 10 comentarii de la nişte oameni total necunoscuţi, în vreo 15 minute. Semn că nu trebuie să ne grăbim să-i punem crucea.

Sunt tare curios de ce nu îngroapă nimeni hi5-ul şi să-l închidă sau să-l relanseze sub altă formă? Ce aşteaptă, ziua când se va îndupleca Zuckerberg şi-l va cumpăra din milă cu banii pe care-i dă de obicei ca ciubuc chelnerului care-l serveşte la restaurant?

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.