Însemnări

De ce aş face şcoala de şoferi dacă nu am nevoie de maşină?

Când scrisesem în 2008 de ce nu am făcut şcoala de şoferi trecuseră 2 ani de când am împlinit 18 ani. Iată că au trecut aproape 5 ani de când am devenit major cu acte (mamă, cât a trecut…) şi tot nu mi-am schimbat părerea despre carnetul de şoferi. În continuare rămân la aceeaşi părere, nu am nevoie de carnet de şoferi. De ce aş avea nevoie de el dacă nu am maşină, nu am bani de investit într-o maşină, nu am un job care să necesite carnet de şofer şi nu călătoresc în interes de serviciu?

Mulţi continuă să se mire cum de la 22 de ani încă nu mi-am luat permisul. Nu e ceva ieşit din comun, s-a întâmplat uite aşa, nu am dat niciodată pentru că nu am simţit că aş avea nevoie de o maşină. Nu sunt fan al domeniului auto, nu mă atrag bolizii şi caii putere. Sunt convins că va trebui să fac şi eu şcoala de şoferi cât mai repede, că dacă nu acum atunci când, la 60 de ani… Anul ăsta nu, poate anul viitor sau peste doi ani mai mult ca sigur. Dacă aş face-o acum, n-aş avea ce face cu el, aşa că, cu ce folos? Doar să o fac de dragul de a o face, să mai am un act în plus la mine, nu. Mă simt foarte bine, nu-mi fac nervi în trafic şi nu am grija unei maşini. Călătoresc foarte bine cu mijloacele de transport în comun, cu trenul când e nevoie şi ca să fiu sincer, voi da pentru carnet atunci când simt io că am mare nevoie de maşină, atunci când am ajuns la un nivel unde maşina devine o necesitate. Şi aşa cred ar trebui să gândească mulţi tineri proaspeţi majori.

Mă, la ce am nevoie de maşină, ar trebui să-şi pună întrebarea proaspătul major şi vaccinat? 1. să o plimb pe iubi 2. să merg cu ea la şcoală chiar dacă aş avea două staţii de mers cu busu şi unde să fac impresie în faţa celorlalţi puleţi 3. să mă dau prin oraş cu ea şi să fac impresie. În toate aceste cazuri se consumă benzina de pomană pe drumuri inutile care se pot face pe jos, cu bicicleta sau cu mijlocul de transport în comun. Benzina costă bani şi puţini sunt ăia de 18 ani care câştigă un ban cinstit, pentru restul, banii părinţilor circulă.

8 Comments

 1. pai dacau au trecut 6 nu are trebui sa 24? nu 22?:))

  RăspundeRăspunde
 2. dap, asa e… numa 5 o trecut, ca teoretic am 23 neimpliniti, da no, ceva pe acolo, nu ne incurcam in calcule acuma :))

  RăspundeRăspunde
 3. eu cand am implinit 18 ani am facut carnetul cu gandul ca daca o sa raman fara job decat sa stau sa frec menta pe banii parintilor mai bine prefer sa ma angajez taximetrist. Doar dupa vreo 4 ani de cand am luat carnetul mi-am luat masina.

  RăspundeRăspunde
 4. pentru ca atunci când o sa ai nevoie de permis n-o să ai timp să il iei.

  RăspundeRăspunde
 5. In aceeasi situatie sunt si eu. Nu au nici ai mei masina, asa ca nu prea am avut tragere de inima.
  Cunosc prieteni care au carnet si merg cu tramvaiul, ba mai mult, nu au condus de cativa ani si vor sa se reapuce de scoala.

  Cateodata ma simt aiurea cand ma duce iubita cu masina (e si o parte buna ca pot sa beau linistit). Cred si eu ca te ajuta sa ai carnet, chiar daca nu ai masina. Poate ti se ivesta vreun job unde primesti si masina…

  RăspundeRăspunde
 6. @zoso: Sa stii ca m-am gandit si eu la treaba asta… de asta am luat decizia sa ma apuc de ea cat mai repede, in urmatorii 2 ani, pana nu intru in viata de after-student ca sa zic asa :D

  @sibianul: tu esti caz mai special, ai avut noroc. ma gandesc ca nu ti-ai luat cine stie ce coaja de masina, ai strans ceva bani pt ea.

  @punkreas: si maica-mia are carnet de o gramada de ani, nici nu mai stiu de cand, si n-a condus in viata ei. iti dai seama ca nu vreau nici sa ajung sa fac scoala si sa tin apoi carnetul in vitrina.

  RăspundeRăspunde
 7. bai nene, da esti tanar rau :))

  RăspundeRăspunde
 8. E util permisul auto, in special daca esti genul de persoana care are de alergat toata ziua. Masinile nu mai sunt atat de scumpe, iar de stat in statia de tramvai cred ca e putin cam aiurea mai ales pe gerul asta. Oricum eu cred ca e ca mersul pe biclicleta, nu se uita asa cu una cu doua.

  RăspundeRăspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.