De ceva timp mă tot întreb de ce devin unii oameni depedenți de jocuri de noroc, în speță de jocuri cazino, păcănele, jocuri mecanice, genul acelea de jocuri în care bagi o sumă de bani într-un agregat controlat electronic și încerc să găsesc o explicație cât se poate de logică referitor la acest lucru. Iar una dintre explicațiile la care mă gândesc este că mirajul câștigurilor și banilor obținuți fără prea mult efort le ia multora mințile și îi transformă în niște roboței incapabili să judece singuri. De aici începe și dependența unora pentru jocurile de noroc, depedență care poate deveni, în timp, un viciu nociv și un adevărat coșmar pentru ei și cei din jur.

Cunosc personal oameni și cazuri în care mulți și-au pierdut mașini, case, diverse alte bunuri materiale și s-au îndatorat puternic la bănci, prieteni, rude sau, mai rău, la cămătari, au luat bani pe credite pentru a juca la păcănele și au pierdut. Pentru aceste tipuri de persoane, foarte multe de altfel, depedența de jocuri de noroc a devenit o adevărată boală cronică, de care cu greu vor putea scăpa. Cum s-a ajuns aici? Ei bine, am tot studiat și urmărit fenomenul și am ajuns la concluzia următoare: salariile din România sunt mici, oamenii se descurcă cu greu de la o lună la alta, iar perspectiva de a-și dubla veniturile obținute de la locul de muncă cu ajutorul jocurilor de cazino reprezintă pentru mulți o șansă de care preferă să se agațe, iar în naivitatea lor nu realizează că investesc sume importante într-un sac fără fund.

Există și oameni mai cerebrali, puțini de altfel, pentru care jocurile de noroc sau de cazino sunt exclusiv pentru distracție, de amuzament, pentru pierdere de timp. Ei au o situație financiară foarte bună și care le permite să piardă niște bani. De obicei aceste persoane care se joacă de distracție nu aleargă după bani și după profit, nu sunt interesati să-și rotunjească veniturile, ei vor doar să se distreze și să se simtă bine. Dap, există și oameni care se distrează stricând bani și jucându-se la aparate.

Oamenii care joacă la jocuri de noroc și la păcănele și nu își pierd simțul rațiunii sunt foarte puțini, un număr nesemnificativ în comparație cu cei care nu mai reușesc să se autocontroleze și își pierd mințile. Odată ce începi să câștigi sume importante de bani, lăcomia îți acaparează mintea și te face să mai bagi, să mai bagi și să mai bagi încă câteva sute de lei, iar când se termină și ultima rezervă nu-ți rămâne decât să începi să te înjuri singur și să te întrebi, „oare de ce nu m-am putut opri la timp?”.

Nu-ți ruina viața și familia! Dacă vrei să joci la păcănele, fă-o de distracție, controlează-te și joacă cu cap. Cred că secretul e să știi când trebuie să te retragi în glorie și să nu lași lăcomia să ia deciziile pentru tine.

2 comentarii la „De ce devine lumea depedentă de jocuri de noroc?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.