Însemnări

De ce există vânătoare sportivă?

Dacă e ceva ce mă dezgustă profund și mă enervează la culme pe lumea asta e să văd bărbați, vânători de meserie, care își pun pe Facebook fotografii cu prada capturată, mai cu un iepure, mai o vulpiță, mai un mistreț, mai o căprioară, mai un nu știu ce alt animal. Niciodată nu am înțeles rostul vânătorii sportive, de ce există ea și de ce au ajuns unii să facă un sport din masacrarea unor animale fără apărare, multe dintre ele ocrotite de lege? Nu, serios, poate mă ajută cineva să înțeleg, de ce e atât de fascinant să omori cu sânge rece, de distracție mai mult, niște biete animale lipsite de apărare care nu fac decât să trăiască în mediul lor natural? Chiar atât de însetată de sânge a ajuns societatea asta și chiar atât de bolnavă a ajuns omenirea asta?

vanatoare
foto © www.valea-ierului.ro

Am văzut poze cu haite întregi de bărbați adunați în jurul unui amărât de mistreț doborât, a unei căprioare sau vulpi. 15 oameni în jurul unei vulpi de juma de metru! Fabulos, bărbați curajoși, domle, ce să mai zici!

Și nu, nu faceți comparație între pescuitul sportiv și vânătoare sportivă pentru că sunt două activități total diferite, un pescar sportiv prinde un pește, îi face o fotografie și e obligat să îi dea drumul, pe când vânătorul lasă animalul într-o baltă de sânge, totul spre amuzamantul și distracția lui și a cretinilor care îl însoțesc. Și oricum, nu se compară pescuitul cu vânătoarea. Oamenii ăștia, vânătorii, sunt sadici, nu au suflet și sunt lipsiți de scrupule. Acești indivizi, care se folosesc de pușcă pentru a-și satisface plăcerile bolnave, nu sunt decât niște frustrați, probabil mulți dintre ei impotenți, care prin vânătoare încearcă să își mascheze viața mizeră pe care, mulți dintre ei, o duc. Părerea mea.

Nu, nu vreau să fiu ipocrit, înțeleg că vânătoarea e esențială pentru ca unii să aibă ce pune pe masă, îmi place și mie carnea de iepure și tocănița de mistreț, aș fi extrem de ipocrit să declar că eu nu consum carne, mă deranjează faptul că unii ajung să facă din asta o distracție și să masacreze animale strict doar pentru buna lor dispoziție, animale ocrotite de lege și pe cale de dispariție, asta mi se pare stupid și un gest cretin. Mai avem câteva animale amărâte prin pădurile României, păduri ciuntite de „băieții deștepți” din industria lemnului, și alea ajung să fie masacrate de niște așa ziși vânători sportivi. Tristețe mare… E o diferență uriașă între a ucide animale ocrotite de lege și pe cale de dispariție strict pentru distracție și a vâna diverse animale neocrotite de lege pentru a hrăni populația, ca să zic așa.

Când văd nebunia aia de la Balc organizată anual de milionarul ipocrit Ion Țiriac mă apucă toți dracii și mă abțin cu greu să nu pogor niște sfinți asupra lor. O gașcă de ipocriți, aroganți, încrezuți și ignoranți se strâng într-o poieniță, cu puștile în mână, și dau drumul la distracția sângeroasă: masacrarea a sute de mistreți. Distracție de milionari, ce să mai zici! Dacă aș fi parlamentar, personal m-aș lupta pentru a propune scoaterea vânătorii în afara legii și pedepsirea cu închisoarea începând de la 10 ani pentru toți cretinii care ucid animale ocrotite de lege și pe cale de dispariție, plus înăsprirea controalelor prin pădurile României. Pentru că doar așa ne putem proteja fauna și așa destul de amărâtă. În câțiva ani nu vom mai avea animale în pădurile românești și demenții ăștia care-și spun vânători le grăbesc dispariția.

Jos vânătoarea sportivă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.