Sport pe pâine

De la matineu

La pauza meciului. Suporterii în spate, la o ţigară :))

La pauza meciului. Suporterii în spate, la o ţigară

Liga mare din fotbalul românesc nu prea mai merită privită acum cu ultimele descinderi ale DNA-ului împotriva mai multor oameni din fotbal. Să fim serioşi, fotbalul a intrat în disgraţia multor microbişti de câteva sezoane încoace, de când meciurile au început să fie decise cu 2 ore înaintea unei partide oficiale. Dar merită să aruncăm o privire prin ligile inferioare, liga 2 şi 3, unde se dă o luptă acerbă pentru promovare. Şi mai ales în liga a 3-a, acolo unde cireaşa de pe tort este numele mai multor echipe. În liga 2 nu avem parte de echipe cu nume amuzante, dar în a 3-a sunt câteva dea dreptul comice.

Dacă nu ştiaţi încă că Mihai Eminescu poartă numele unui club de fotbal, aflaţi acum că CS Luceafărul Mihai Eminescu există ca echipă de fotbal în România. Este din seria C1 a ligii a 3-a pe ultimul loc. Nu ştiu cum de s-a gândit cel ce a fondat clubul să-i pună numele ăsta, dar singurul motiv la care mă gândesc e că era un mare fan al lui Eminescu şi “Luceafărul” i-a făcut multe năcazuri la ora de literatură.

După celebra ecranizare “Salvaţi-l pe Willy”, s-a născut şi echipa de fotbal Willy Bacău. Joacă în prezent în seria C1.

A fost odată un jucător pe maidanul din faţa blocului pe nume Ovidiu. Între două deţuri de palincă şi-o bere la pet, mai dădea un gol. A devenit renumit în cartier pentru că era spaima portarilor, dădea gol din toate poziţile, mai ales atunci când trăgea la măsea. Ovidiu a devenit golgeterul-alcoolist. În semn de respect s-a înfiinţat clubul CS Ovidiu. În prezent, seria C2 – locul 2.

Echipa burlacilor joacă pentru Viitorul Însurăţei. În prezent, seria C2 – locul 14

Când Ştefan cel Mare trăgea cu arcul acolo unde urma să ridice o mănăstire, soarta a făcut ca una din săgeţile lui Ştefan să se împlânte într-un stejar bătrân şi înalt, vechi de peste 20 ani. Aşa s-a născut Săgeata Stejaru, pe locul acelui stejar luat la ţintă de Ştefan. În prezent, seria C2 – locul 5.

Cu ceva timp în urmă, la marginea pădurii, mezinul familiei Becicherecu juca fotbal cu ceilalţi copii. Acesta, pentru că era cel mai bun la lovituri libere era desemnat de coechipieri să execute toate loviturile libere. Într-un meci, la o lovitură liberă de la 15 m de poartă, Becicherecu şutează, iar mingea se îndreaptă spre gol, dar o pasăre s-a ciocnit frontal cu mingea lui Becicherecu şi a căzut lată în iarbă. A urmat câteva strigăte de uimire care au rămas în istorie, “Mama Mia” a fost pe buzele tuturor. Aşa s-a format clubul Mama Mia Becicherecu Mic. În prezent, seria C5 – locul 11.

Mai amintim aici şi Filipeştii de Pădure (seria C3/9), Prometeu Craiova (seria C4/12), FC Balş (seria C4/17), Adunaţii Copăceni (seria C4/3), Sănătatea Cluj (seria C6/14). Cu siguranţă or mai fi şi altele, dar asta ar însemna să ne apucăm să luăm diviziile D, E, etc. la puricat. De astea ne ocupăm cu altă ocazie.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.