Clujul meu

Debutul celui mai fain festival din Ardeal – Napoca Folk Festival!

În acest weekend care se vede după colţ, între 25 şi 28 octombrie 2012 mai exact, Clujul va fi animat şi ritmat de acordurile chitărilor şi vocile a 66 de interpreţi din elita folk-ului românesc, în prima ediţie a evenimentului Napoca Folk Festival, un eveniment care se anunţă unul de referinţă pentru Cluj-Napoca, atât în Transilvania, cât şi la nivel naţional, pe scena acestui gen muzical. „Folk-ul este muzica sufletului” zicea Magda Puskas la conferinţa de presă care anunţa acest eveniment, un nume important în folk-ul din România. Şi nu am înţeles această definiţie până ce nu am ascultat-o LIVE cu prilejul aceleiaşi conferinţe de presă.Apoi am înţeles perfect ce înseamnă folk-ul.

Festivalul începe, în mod simbolic, cu o încurajare adusă generaţiei viitoare de folkişti, prin GALA TINERELOR TALENTE, care va avea loc astăzi, 25 octombrie, începând cu ora 21.00, la Janis la STUF. Intrarea este LIBERĂ până la ora 22.30.

Recitalurile vor avea loc începând de vineri, 26 octombrie, la Casa de Cultură a Studenţilor (CCS), de la ora 18:00 până pe la 22:30 şi vor continua la Biblioteca Centrală Janis (BCJ) până dimineaţă.

Biletele şi abonamentele pentru festival (pentru ambele locaţii) se pot achiziţiona zilnic, între 10.00 şi 18.00, de la CCS ( joi până la ora 19.00), între orele 09.00 şi 24.00 de la Janis Cultural Café (str. Eroilor nr. 5, la etaj) şi la Iulius Mall, între orele 16.00 şi 20.00. Mai multe detalii pe www.napocafolk.ro.

Personal, am ascultat câţiva folkişti la viaţa mea şi pot spune că majoritatea m-au impresionat plăcut cu piese lor care mi-au mers la suflet şi aş face o greşeală teribilă dacă aş rata recitalurile de la Napoca Folk Festival. Nume grele din folk-ul românesc vor urca pe scenă, amintim aici: Mircea Vintilă, Vasile Şeicaru, Ducu Bertzi, Ada Milea, Andrei Păunescu, Florian Chilian, Emeric Imre, Magda Puskas, Nicu Alifantis, Trupa Fără Zahăr, Mircea Baniciu şi lista poate continua.

 

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.