Online & Tech

Deci, cati ani are pilotul?

Circula pe facebook o imagine cu o problema de logica de clasa pregatitoare.

„Imagineaza-ti ca esti pilotul unui avion care decoleaza de pe Aeroportul Chisinau la ora 07:00, face la 8:30 o escala la Bucuresti si aterizeaza la Roma la ora 10:45. In avion sunt 85 de locuri. Cati ani are pilotul?”

Hahah, ce misto. „Imagineaza-ti ca TU esti pilotul”, iar la final incheie apoteotic cu intrebarea, „cati ani are pilotul?”. Genial! :))) Stau si ma intreb, oare doamna europarlamentar Maria Grapini sau ilustrul om politic Marean Vanghelie ar stii raspunsul?

Intrebari cretine pe masura invatamantului romanesc. Pune intrebarea asta ca subiect-capcana la BAC si cel putin 20% din elevi ori nu vor raspunde, ori se vor apuca sa faca calcule :))

problema pilotul

Blogger cu 10 ani vechime, scriu din 2007, am 30 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Ador fotbalul, berea, sportul în general, filmele, serialele și lectura. Activez în industria mass-media locală din 2012, am experiență în SEO/SEM, marketing online, eCommerce, copywriting și publishing.

2 Comments

  • Laura

    Raspunsul est evident si se gaseste in prima propozitie a primei fraze. Probabil ca genul asta de problema ii invata pe copii sa fie foarte atenti la enunt. Cu atit mai mult cu cit e o problema de logica. S-ar parea ca la unii le-ar face bine sa faca o tura la clasa pregatitoare …

    RăspundeRăspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.