Dacă tot am scris luna trecută câteva observații despre jocurile de cazinou online care în ultima vreme par să devină tot mai populare, m-am gândit să studiez chestiunea mai în detaliu. Cum spuneam și atunci, eu nu sunt genul să mă prindă categoria asta de jocuri, însă e clar ca pe unii îi fascinează și am vrut să aflu mai multe: de ce, și mai ales cum trebuie procedat pentru ca această distracție de după-amiază să nu se transforme într-o patimă. Niciun exces nu e bun – și aici e poate mai valabil ca oriunde.

Neavând răbdare să trec prin toată experiența de gamer, am apelat la un amic despre care auzisem că a câștigat un jackpot online jucând video-poker. Motivul? Am încredere în discernământul lui și am fost foarte curios să mă lămurească și pe mine de ce joacă și cum trebuie procedat să nu se ajungă la excese.

Mi-a spus că jocurile de cazinou sunt perfecte pentru el după o zi stresantă, căci nu cer concentrare și prea multă strategie. „Păi joacă Solitaire”, i-am spus. Mi-a răspuns că e o mare diferență între jocul cu miză și fără miză. Una e să dai click ca un funcționar public fără ocupație la birou și alta e să știi că ai mizat ceva și ai șansa să câștigi mai mult. Nu că ar avea nevoie de bani tocmai din jocuri, dar o miză acționează psihologic, te ține viu. „Și cum faci să castigi?”, a fost în mod natural următoarea întrebare. „Există o strategie?”

„Ideea nu e să câștigi 100%”, mi-a răspuns. „N-ar mai fi nicio emoție”. Secretul, mi-a explicat, este să nu mizezi sume care să te afecteze financiar. Dacă nu ți-a mers, nu are de ce să-ți pară rău. Iar dacă câștigi, cu atât mai bine. Ca să nu adăugăm că uneori poți câștiga MULT mai mult decât te astepți – cum a fost cazul lui, când a jucat niște măruntiș și a prins un jackpot mare (acum știu cât, dar nu m-a lăsat să divulg suma).

„Ce sume nu te afectează?” Depinde de posibilitățile fiecăruia. Este important să nu bagi mâna în banii cu care ai alte planuri, indiferent că sunt banii de întreținere, de vacanță sau pur și simplu destinați economiilor. Să aloci o sumă modică distracției și relaxării și, dacă ai decis că jocurile de cazinou sunt ceea ce-ți place, să o mizezi cu grijă, și dacă nu ți-a mers în ziua aceea, să te oprești și să-ți vezi de alte treburi.

„Ce înseamnă să mizezi cu grijă?”, l-am interogat eu mai departe, pregătit să-i găsesc nod în papură. Mi-a dat două explicații:

Mai intâi, nu toate jocurile sunt egale. La unele, avantajul casei este imens și trebuie evitate. De pildă, dacă vrei să joci Keno, nu ești în toate mințile, căci casa are avantaj de peste 25%. La altele, cum e video-pokerul, avantajul casei este infim (în jur de 0,46%), iar cel mai mic avantaj al casei e la cel mai popular joc (natural!), Blackjackul: 0,28%.

Apoi, mi-a spus, la cazinourile online poți juca mize ridicol de mici, asa încât să te poți distra suficient indiferent de suma depusă. Nu este bine, mi-a spus, să mizezi pe o singură mână sau spin mai mult de a suta parte din banii alocați pe o zi de joc. Altfel spus, dacă vrei să joci de 50 de lei, nu miza niciodată mai mult de câțiva bănuți, maxim 50 de bani. Altfel, poți ajunge să rămâi fără bankroll în câteva minute și… gata cu distracția, sau, mai rău, te poate lua valul să faci încă o depunere și încă o depunere… ceea ce nu e bine. Ai terminat banii pe ziua curentă, gata cu jocul!

Așadar, cum mă așteptam: ca pretutindeni, autocontrolul și moderația sunt cele mai importante ingrediente și aici, în jocurile de cazinou. Să nu spuneți că nu v-am spus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.