De neinteles

Despre oamenii pasionati de masina lor

Nu am masina si nici achizitionarea uneia nu se intrevede la orizont in viitorul apropiat, dar pasiunea altora pentru masina lor ma fascineaza pe zi ce trece. De exemplu, in aceasta dimineata, in timp ce ma deplasam agale spre birou printre blocurile gri, chiaun de somn, observ un cetatean cum bibileste de zor, din nou, la masina proprietate personala. Zic din nou pentru ca l-am vazut facand acelasi lucru si cu o zi in urma, tot dimineata. E taximetrist si masina ii pune pita pe masa, deci e de inteles de ce are grija de ea si o intretine zilnic. Vorba aia, nu poti primi clientul intr-o masina murdara si care miroase urat. Ii dau buna dimineata si imi vad de drum. Cand am trecut pe langa el l-am vazut cu cata grija si atentie isi stergea masina, parca sa nu o raneasca. Apoi m-am gandit: chiar daca pentru mine o masina nu e decat un agregat de tabla fara suflet pe patru roti al carui unic scop este te duca din puntul X in punctul Y, pentru altii e mai mult de atat: o masina e o adevarata pasiune. Pentru unii sub capota masinii lor sta un suflet.

Am si renuntat sa-mi mai pun intrebarea de ce ti-ai spala masina cand a plouat si se anunta ploaie. Pur si simplu nu imi mai pasa. Personal, atunci cand vad ca cineva investeste pasiune in ceva si isi dedica timpul si energia pentru acel ceva despre care vorbim, efectiv nu mai conteaza nimic altceva. Daca pentru mine o masina nu reprezinta altceva decat un mijloc de transport si nimic mai mult, nicidecum ceva de care sa fiu pasionat, pentru altii in schimb masina e un adevarat hobby sau o placere vinovata. Asa cum pentru mine serialele, fotbalul si colectiile sunt adevarate placeri vinovate. Ce sa-i faci, nu te joci cu placerile oamenilor si nu comentezi preferintele altora, ca nici ale tale probabil ca nu sunt pe placul lor.

In calitate de om care nu are nicio treaba domeniul auto si nu se pricepe deloc la el, inteleg perfect ce inseamna pasiunea unora pentru automobile.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.