Nu este nimic mai trist pentru un microbist si un fan infocat decat sa-si vada echipa in suferinta. In cazul meu, Borussia Dortmund. Am vazut aseara, pe Eurosport 2, meciul dintre „ai mei” si Augsburg si mi-am stricat seara, iar dupa acest meci pot sa concluzionez un singur lucru: anul acesta suntem efectiv condamnati la retrogradare. Dupa ce am vazut si dupa lipsa de forma in care se afla baietii lui Klopp in acest sezon, numai o minune ne mai poate salva la dezastru. Ne-au batut astia din Augusburg cu 1-0, printr-un gol „de curtea scolii” marcat de argentinianul Bobadilla. O faza de cascadorii rasului si pac, gol. Dar ce e si mai trist este ca ai nostri au fost pur si simplu incapabili sa remonteze jocul si sa intoarca rezultatul, chiar daca au incasat golul in minutul 50, la valoarea lotului lui BVB puteau sa inscrie lejer doua goluri. Ciro Immobile nu s-a vazut aproape deloc, Aubameyang idem, Reus la fel si nici Mkhitaryan. Nu are rost sa gasim explicatii, atat am putut, atat ne-a fost nivelul.

dortmund-la-bremen

Ma uit peste clasamentul la zi din Bundesliga si ma doare sufletul. Suntem „lanterna rosie”! Am ajuns ciuca batailor intr-un campionat in care defilam acum doi-trei ani. Ce nedrept poate fi uneori fotbalul… Si, ce e si mai frustrant, echipa merge „ceas” in Champions League, a trecut de grupe fara probleme, a obtinut calificarea in optimi si va intalni Juventus pe 24 februarie, respect pe 18 martie in dubla mansa, dar in campionat e o echipa submediocra care nu sperie pe nimeni.

bundesliga 5feb2015

In mod paradoxal, in ciuda evolutiei din acest sezon, la media de suporteri la meciurile de pe teren propriu, suntem lideri detasati, cu 80.389 de fani pe meci, mult peste Bayern Munchen, lucru care spune multe despre diferenta dintre mentalitatea germana si cea romaneasca la capitolul sport. Asta inseamna fidelitate si respect pentru echipa favorita, sa te duci pe stadion si sa fii langa echipa chiar si in momentele grele prin care trece. La noi, in Romania, daca echipa preferata ar fi fost in situatia Borussiei, nici dracu nu s-ar mai fi dus la meciuri. Pentru ca astia suntem.

borussia dortmund media spectatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.