Online & Tech

#deurmarit noul portal de marketing Romania Back to Business, lansat de Evensys

Salut apariția noului portal de marketing Romania Back to Business lansat de echipa Evensys. Și e o platformă dedicată celor care activează în acest domeniu fascinant al marketing-ului, în PR, digital, social media și alte segmente conexe.

Spicuiesc câteva detalii despre proiect oferite de inițiatori:

***

Marketingul joaca un rol important in viata unei companii si nu numai.

Companiile care se promoveaza in vremuri dificile au de castigat pe termen mediu si lung. Cele care inceteaza publicitatea isi creeaza singure un handicap pe piata. Studiile arata ca 60% dintre companiile care si-au oprit reclamele pentru mai mult de 6 luni au inregistrat scaderi pentru cel putin un indicator al performantei brandurilor.

In acelasi timp, publicul larg are nevoie de comunicarea si informarea companiilor in timpuri dificile. Oamenii sunt mai atenti acum la noutatie si petrec mai mult timp consumand media. In perioada aceasta, navigarea pe web a crescut pentru 37% dintre romani, consumul de TV clasic pentru 27% dintre romani, iar utilizarea social media pentru 30%.

Romanii vor sa simta alaturi de ei brand-urile lor preferate. Sunt atenti la implicarea companiilor si le recompenseaza cu bunavointa pe cele care sunt responsabile. Un studiu Kantar ne spune ca doar 4% dintre romani doresc ca brandurile sa isi opreasca sau sa reduca publicitatea, spre deosebire de 8% dintre consumatorii chestionati la nivel global.

Publicul asteapta mesaje empatice, transparente si mai ales pe un ton linistitor. La randul lor, oamenii de marketing si antreprenorii au nevoie de informatii utile pentru a crea perceptii pozitive si legaturi puternice cu clientii lor.

Cei care vor opri publicitatea vor pierde din share of mind. Cei care vor comunica prin conexiuni emotionale puternice si pe baza unor valori comune cu cele ale consumatorilor vor triumfa.

***

Eu mi-am setat în bookmark deja backtobusiness.ro/ și voi fi cu ochii pe el, nu de alta dar mi se pare un proiect promițător și extrem de util care reușește să adune într-un singur loc multe informații, idei și know-how prețios oferit de mai mulți specialiști avizați din acest domeniu atât de vast al marketing-ului.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.