De ceva timp am început să colecționez și să adun magneti de frigider de pe unde apuc, mai ales din alte orașe în care ajung eu sau persoane apropiate, iar această nouă colecție se adaugă celor deja existente în portofoliul personal de colecționar șadea, cea de doze de bere pe care am oprit-o momentan și am pus-o pe hold, colecției de șervețele și colecției de ziare sportive românești (Gazeta Sporturilor și PROSport), pe ultima am oprit-o acum vreo 4 ani, dar e și ea destul de bogată.

Trebuie să recunosc că e o senzație foarte faină să colecționezi ceva, orice, te face să te simți implicat și dedicat, iar la final când ai adunat câteva exemplare și stai pentru câteva minute și îți admiri „recolta” simți așa un sentiment de mândrie.

Dacă stau bine să mă gândesc cum mi-am început colecțiile, cred că fiecare dintre ele a fost o joacă, nu am plănuit nimic, totul s-a întâmplat spontan. În fiecare dintre colecțiile mele e o parte din sufletul meu, am investit multă pasiune în toate și am avut grijă de ele ca și cum aș fi avut grijă de copilașii mei.

De exemplu, colecția de doze de bere am început-o dintr-o joacă, savuram o bere rece într-o seară și la un moment dat am început să studiez doza, să citesc ce scrie pe ea și să o admir, iar atunci am zis că vreau să adun cât mai multe astfel de doze diferite de bere și cam aia a fost. Așa a început totul. Iar în momentul de față am o colecție de vreo 70-80 de doze, puse frumos în mai multe cutii ca să nu se adune praful pe ele. Am primit doze de la prieteni din străinătate și din țară, dar mi-am cumpărat din supermarket tot ce am văzut nou în materie de bere și constat că sunt enorm de multe sortimente și tipuri. Nu știu dacă voi termina vreodată colecția asta, sincer, la cât de multe sunt!

În ceea ce privește colecția de șervețele, nu e mare diferență, cam la fel a fost concepută și tot dintr-o joacă. La fel și aici, am reușit să adun chiar și șervețele din străinătate, Israel e una dintre ele. O voi continua și pe aceasta.

Nu abandonez nicio colecție, nu le vând și nu fac schimburi cu nimeni, deși am fost tentat de vreo câteva ori să vând una dintre ele, dar am renunțat la idee. Nu mi-aș putea vinde nici una dintre colecții pentru că ele sunt parte din mine și dacă le-aș da e ca și cum mi-aș rupe o bucată din mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.