Din Romania

Din ce în ce sunt mai convins că România e o ţară pierdută

Ştiu că v-aţi săturat de subiectul ăsta ultra-mega discutat şi dezbătut pe toate canalele meda referitor la accidentul aviatic, ştiu că aţi citit zeci şi sute de păreri pe tema asta, la fel sunt şi eu, îs sătul până peste cap, dar nu mă pot abţine să nu scriu ceva pe tema asta. Mi-a venit o poftă nebună să scriu pe blog. Aşa cum i-aţi ascultat pe toţi care au avut o părere despre accident până acum, cred că veţi mai putea citi încă una. Promit solemn că e prima şi ultima părere pe care o scriu despre subiectul ăsta. De ce cred eu că pilotul Adrian Iovan este un erou?

aurelia-ion-adrian-iovan

Pentru că, într-o lume în care oamenilor, de regulă, nu le pasă decât de propria persoană şi îşi văd doar de propriul interes, fără să se gândească la binele celor din jur, un om, un pilot cu 40 de ani de experienţă în spate, şi-a făcut meseria până la capăt, meserie care a dus la salvarea a patru vieţi omeneşti. În acel moment cred că mulţi oameni ar fi încercat să facă tot posibilul să se salveze pe ei şi mai puţini ar fi încercat să-i salveze pe pasageri. Mă doare sufletul când mă gândesc că o tânără ca Aura Ion, care avea tot viitorul în faţă, şi-a pierdut viaţa în acest tragic accident aviatic. Şi când te gândeşti că fata asta era în calitate de voluntar la bordul acelui avion al morţii. Să faci voluntariat pentru a-i ajuta pe alţii şi să cazi tu victimă e cumplit. Te face să crezi cât de nedreaptă şi curvă (mă scuzaţi de limbaj) e uneori viaţa asta.

Dar datorită experienţei lui Iovan, alţi cinci oameni sunt astăzi alături de familiile lor. Da, autorităţile puteau face mai mult, ca de fiecare dată când se întâmplă ceva rău în ţara asta, dar au mai murit oameni din cauza incompetenţei statului şi a autorităţilor şi nu s-a schimbat nimic nici atunci şi, probabil, că nu se va schimba nici de acum înainte. Da, avionul ăla din 1800 toamna nu avea ce să caute în aer şi sper că măcar acum aviaţia română va renunţa la cazane şi la avioanele antice şi de demult. Până nu vor mai muri şi mai mulţi oameni din cauza asta.

Încă nu v-aţi prins că suntem coduşi de idioţi, de incompetenţi şi de boşorogi cu mentalitate comunistă, oameni de 40 chiar 50+ ani care, teoretic, au experienţă, dar practic nu fac nimic până când nu se întâmplă vreo nenorocire ca asta. Sunt atâtea instituţii conduse de bătrâni care nu vor să renunţe la posturile lor călduţe. Suntem de râsul lumii. De asta se întâmplă inundaţii an de an, pentru că primarii din sate şi boşorogii care conduc Consiliile Judeţene nu se gândesc să aloce bugete să ridice diguri. De asta avem an de an probleme cu zăpada, viscolul şi se închid autostrăzi, pentru că idioţii de primari şi oamenii în a căror semnătură stă totul nu se gândesc în restul anului să construiască parazăpezi şi să planteze copaci de-a lungul autostrăzilor şi străzilor unde există câmp deschis.

De asta suntem unde suntem pentru că în ţara asta se investesc bani numai în tâmpenii inutile, se aruncă bani pe tot felul de căcaturi care nu ajută la nimic în loc să se investească în ceea ce contează cu adevărat. Mor când văd cum statul alocă zeci de milioane cultelor religioase. Niciun cult religios n-ar trebui să primească nici măcar 10 bani de la stat. Eşti cult religios, trăieşte din donaţii. Nu poţi, desfiinţează-te. Banii alocaţi pe culte sunt aruncaţi în foc, bani care se pot folosi făcând multe alte lucruri mai utile, gen renovarea unui spital sau ridicarea unui dig acolo unde se întâmplă inundaţii an de an.

Revin la Iovan. Nu mă interesează trecutul lui, prezentul e important, hai să nu mai facem trimitere la cazul acela în care a împuşcat un om pe PROPRIETATEA LUI. Ok, a împuşcat un om care îi încălcase proprietatea, ce trebuia să-i facă, să-l primească cu flori, un pahar de şampanie şi să-i pregătească camera de oaspeţi? Fiţi serioşi. Omul ăla venise la el să fure şi, cel mai probabil, era înarmat cu un cuţit, pistol sau ceva, nu ştiu cu ce, deci să facă rău şi să-l atace. Şi să nu-mi ziceţi că dacă eraţi în locul lui şi un neica nimeni ar fi intrat peste voi în casă cu scopul de a fura, nu aţi fi pus mâna pe ce găsiţi la îndemână şi nu aţi fi încercat să vă protejaţi casa şi familia, că nu cred asta? Fiecare din noi e înzestrat cu un simţ protectiv care ne face să reacţionăm atunci când simţim pericolul, indiferent că suntem noi cei vizaţi sau cineva apropiat nouă. Ăştia suntem. Şi, probabil, datorită lui Iovan există astăzi o lege care ne permite să-i crăpăm capul unui idiot care intră peste noi în casă cu scopul să fure sau să ne facă rău. Şi vă rog să mă scuzaţi, nu vreau să promovez violenţa sau ceva de genul ăsta, dar dacă intră peste mine în casă un bou ordinar care are gânduri de ciordeală, nu voi sta prea mult pe gânduri şi îi dau în cap cu ce apuc cum prind ocazia, nu de alta, dar ăla n-o să stea mult pe gânduri să mă trimită în lumea celor drepţi dacă mă opun. Ai intrat în casa mea, suporţi consecinţele, chiar dacă asta înseamnă să nu mai ieşi viu din casa mea. Ai intrat în casă, fără acordul meu, ţi-ai pierdut orice drept civil şi nu te mai consider om, eşti doar un vierme pe care trebuie să-l strivesc până nu face prăpăd.

Până nu vom scăpa de boşorogii cu mentalitate comunistă aflaţi la putere, nu vom evolua niciodată.

Mă opresc aici că deja am ajuns la aproape 1000 de cuvinte şi nu vreau să plictisesc, dar voi reveni pe subiectul ăsta că am multe de spus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.