piturca
Foto AgerPres

Nu vreau sa vorbesc despre cele doua meciuri disputate de echipa nationala cu Ungaria si Turcia pentru ca au facut-o deja prea multi. O singura intrebare am pentru selectionerul Victor Piturca.

Domnule Piturca, as dori sa stiu cand aveti de gand sa mai duceti echipa nationala si in PROVINCIE, ca sa ne putem bucura si noi din interiorul arcului carpatic de un meci al tricolorilor si sa ni se faca si noua pielea de gaina atunci cand auzim imnul? N-am inteles, e o regula ca echipa nationala sa joace numai in Bucuresti? 

La Cluj e un stadion fain, de 30.000 de locuri, care asteapta sa joace cu casa inchisa la un joc oficial al nationalei – Cluj Arena – al doilea stadion ca marime din Romania, caci despre el vorbim, nu cel din Gruia, de unde nu aveti amintiri prea placute de la infrangerea cu 3-0 impotriva Lituaniei, din septembrie 2008, primul meci din campania de calificare pentru Mondialul din 2010. Clujenii v-au strigat atunci, la finalul meciului, „DEMISIA” si clasicul „Piti, Piti, Piti, lasa-neee”. Eram la meci in ziua aia si va spun sincer ca m-am simtit umilit atunci, am plecat de la stadion mahnit si amagit, iar o infrangere ca aia va spun ca n-am mai trait de cand ma stiu. Poate doar cand CFR a castigat de doua ori campionatul pe stadionul nostru, al lui „U” Cluj, sa fie o umilinta mai mare. Stiu ca va picat greu la stomac reactia publicului, dar la ce v-ati fi asteptat dupa un 0-3 pe teren propriu cu Lituania, sa primiti flori si sa fiti aplaudat? Hai sa fim seriosi. Trebuia sa va ganditi si dvs. ce-i in sufletul romanului cand isi vede nationala umilita de niste no name-uri, iar cum primul vinovat este intotdeauna antrenorul la o asemenea infrangere, trebuia sa va asteptati la o reactie ca asta din partea publicului.

Asa ca, hai sa trecem peste acel moment, lasati-va orgoliul si oricare ar fi motivul pentru care refuzati sa jucati in Provincie deoparte si aduceti-i pe tricolori la noi la Cluj. Arena noastra nu-i la fel de impunatoare ca cea din Bucuresti, dar gazonul e mai bun si mai rezistent, iar suporterii sunt mai patimasi si abia asteapta sa-i incurajeze pe baieti.

Ne sunteti dator cu niste meciuri oficiale ale nationalei. Meritam asta.

2 comentarii la „Domnule Piturca, nationala la Cluj cand o aduceti?”
  1. Nu, ma, nu cu Ungaria… meciul ala nu putea avea loc la Cluj din motive evidente, dar alte meciuri, cu Turcia de exemplu. Sau macar cu Andorra sau Estonia sa vina la noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.